-15 % na izbrane vzmetnice + BREZPLAČNA DOSTAVA*!
PREVERITE UGODNOSTI
Urejanje spalnice
Nasveti

Urejanje spalnice

Vizualizacija notranjosti doma je širok pojem in gotovo si ga vsak od vas zamišlja drugače.  Vsak prostor v hiši vizualno odseva posameznikov temperament in osebne navade. Brez dileme mora tudi spalnica izžarevati posebno energijo, da se v njej počutite dobro. Seveda želite pri načrtovanju, prenovi ali urejanju spalnice slediti svojemu slogu. Z nekaj nasveti lahko prenovite spalnico tako, da se boste v njej počutili prijetneje in posledično bolje spali.

Postelja je kraljica spalnice

Verjetno ni treba posebej poudarjati, zakaj je ravno postelja najbolj pomemben element našega spanja. Poleg tega, da nam kvalitetna postelja nudi odličen spanec, predstavlja tudi našo oazo miru po napornem dnevu.

Dvižne postelje s praktičnim prostorom za shranjevanje

Oblikujte si posteljo po vašem okusu s pomočjo konfiguratorja.

Zato, da se bo postelja popolnoma ujemala z vašo energijo in spalnico, si lahko edinstveno oblazinjeno posteljo oblikujete v našemu konfiguratorju. Izbirate lahko med dvižno ali vzmeteno posteljo, v številnih dimenzijah. Odločite se lahko za preprosto ali bolj posebno vzglavje, ki bo popolnoma spremenilo izgled vaše spalnice. Med več kot 500 barvnimi vzorci boste nedvomno našli pravega zase.

Oblikujte si svojo sanjsko posteljo
Postelja z dviznim mehanizmom Capri DB
AKCIJA -10 %

mebloJOGI® Postelja Capri DB

Izdelek mebloJOGI® Postelja Capri DB je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Dvižna postelja s praktičnim prostorom za shranjevanje pod ležiščem, ki jo odlikuje vzglavje s snemljivima blazinama za povečano udobje.
962,17 € od 865,95 €
Zakonska postelja Merlin UK mebloJOGI
AKCIJA -10 %

mebloJOGI® Postelja Merlin UK

Izdelek mebloJOGI® Postelja Merlin UK je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Vzmeteno posteljo odlikuje vzglavje pravokotne oblike z okvirjem do tal, ki je širši od posteljnega okvirja. Vzglavju lahko opcijsko dodate tudi gumbe.
1.224,97 € od 1.102,47 €
mebloJOGI® otroška Postelja Capri KN
AKCIJA -10 %

mebloJOGI® Postelja Capri KN

Izdelek mebloJOGI® Postelja Capri KN je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Dvižna postelja s praktičnim prostorom za shranjevanje pod ležiščem, ki jo odlikuje pravokotno vzglavje ravnih linij. 
907,19 € od 816,47 €

Usmerjena proti severu ali vzhodu

Postelja, ki spada v osrčje spalnice, je po mnenju strokovnjakov najbolj optimalno postavljena proti severu ali proti vzhodu.

Urejanje spalnice po Feng Shui

V Feng shui  filozofiji velja spalnica za najpomembnejšo sobo vašega doma, v kateri se sprostite in preživite največ svojega časa. Med spanjem v spalnici krožijo različne energije, ki lahko na vas vplivajo. Zato je pomembno, da urejanju svoje spalnice po Feng shui namenite veliko pozornosti in ji privoščite najboljši prostor v hiši. Elektronske naprave ustvarjajo elektromagnetno sevanje, ki moti vaš spanec in vpliva na vaš ritem. Zato Feng shui strokovnjaki trdijo, da televizija in računalnik ne spadata v spalnico. Dodatne nasvete za ureditev spalnice lahko preverite v članku Spalnica po Feng Shui.

Primerna barva za spalnico omogoča pravo sprostitev ob koncu dneva

V skladu z načeli barvne psihologije imajo barve različne sposobnosti vplivanja na vaše počutje. Izjemnega pomena je, da izberete primerno barvo za vašo spalnico, saj bo ta imela velik vpliv na vaše razpoloženje, duševno počutje in kakovost vašega spanca.

  • Zeleno-modri toni

Med najbolj pomirjujoče barve sodeč po raziskavah spadajo vsi odtenki modre in zelene barve. K vaši sproščenosti pa bo najbolj pripomogla zelena barva, ki velja za barvo ravnovesja. Temnejšim barvam se raje izognite, saj iz psihološkega vidika delujejo na vas težko, vsiljivo in celo agresivno.

  • Pastelni odtenki

Tudi rumeni, sivi, oranžni in rožnati odtenki vplivajo na zmanjševanje stresa in blažijo delovanje živčnega sistema. Odločite se za kombinacije z nevtralnimi ali pastelnimi toni, ki bodo ustvarili mehkobno atmosfero v vašem domu ali spalnici.

Rastline v spalnici, ki dihajo z vami

Brez rastlin v spalnici nam živeti ni – tudi rastline so nepogrešljiv dodatek vašemu domu, nekatere pa tudi v vaši spalnici. V članku Katere rastline pripomorejo k boljšemu spancu?, najdete nabor najbolj koristnih rastlin za v spalnico, čaka vas samo še, da izberete svojo najljubšo. Rastline, ki jih je dobro imeti v spalnici namreč delujejo na človeka antistresno, prečiščujejo zrak in vplivajo na vlažnost zraka, poleg vsega pa se približajo naravnemu življenjskemu prostoru.

Rastline za v spalnico

Osvežite svojo spalnico z mebloJOGI® vzmetnicami in ležišči za vsak okus

Čistost ležišča je zlata vredna, saj je udobno in čisto ležišče steber dobrega spanja in zdravja. Ležišče nam bo hvaležno, če ga bomo konstantno osveževali, s tem pa poskrbeli za njegovo daljšo življenjsko dobo. Obstajajo preverjene prakse, kako se rešiti specifičnih madežev ali vonjav. Ne pozabimo, da je priporočljivo vsakih nekaj mesecev ležišče obračati, zamenjati pa na približno 7-10 let.

Še posebej pozorni na izbiro ustreznega ležišča pa morate biti tisti z določenimi zdravstvenimi težavami. Ponudba izdelkov naše blagovne znamke mebloJOGI® obsega najrazličnejša ležišča, vsakemu pa lahko najdemo ležišče, ki ga bo pripeljalo k boljšemu spancu.

Pospravljenost in čistost sta dve lepi čednosti

Pogled na estetsko urejen prostor učinkuje na naše možgane pozitivno. Zato…

…ne dovolite prahu, da izstopa

Lepa navada je redno čiščenje prašnih površin. Odpovejte se dodajanju stolov in odvečnih odlagalnih površin, saj delujejo samo kot magnet za zdravju škodljiv prah.

…z razno navlako ne kvarite estetskega izgleda spalnice

Vse drobne in manjše predmete pospravljajte sproti in si osmislite shranjevalne škatlice zanje, ki so locirane v zaprti omari. Odvečne manjše in večje stvari lahko potisnete pod posteljo v shranjevalni prostor. Naša mebloJOGI® Postelja Capri, vam omogoča shranjevanje v do kar 640-litrski prostor, do katerega enostavno dostopate z dvižnim mehanizmom. Če vam prostor ob vznožju postelje dovoljuje, pa lahko tja postavite zaboj in pridobite dodaten prostor.

…je najboljše, kar si lahko osmislite, garderobna soba

K še boljši ureditvi sobe pripomore ločena garderobna soba. Če le imate možnost, se jo izredno priporoča, saj bo preprečevala, da spalnico prenatrpate.

…naj bo postelja higienično in odišavljeno postlana

Pospravljena postelja že zjutraj naj bi po izsledkih ameriške Državne fundacije za spanje pomenila boljše spanje ponoči. Piko na i pa seveda dajo čiste in sveže rjuhe, v katerih prijetneje zaspimo in se zbudimo.

Barva in vonj sivke za pomirjeno stanje duha

V času cvetenja sivke naberite prikupen šopek z dišečimi vijoličnimi cvetovi in ga postavite na polico. Vonj in barva sivke bosta na vas delovala nežno in pomirjevalno. Sivka namreč spada med naravna pomagala za spanje, ki vam lahko na naraven način pomagajo pri izboljšanju kvalitete vašega spanca. Več o naravnih pomagalih za spanje si lahko preberete v članku Najboljša naravna pomagala za spanje. Da boste lažje in hitreje zaspali, si lahko pomagate s pitjem sivkinega ali kamiličnega čaja, ki bosta učinkovito pomirila vas živčni sistem.

Sivkin caj

Recept za čaj iz sivke in kamilice

Za ublažitev močne arome sivke, čaju dodajte še kamilico.

Sestavine:

  • ena čajna žlička suhih cvetov sivke,
  • ena čajna žlička suhih cvetov kamilice,
  • 250 ml vode.

Okrasni predmeti z emocionalno ali umetniško noto

Izbira dekorativnih dodatkov naj bo plod vaših lastnih zamisli, saj dokazano vplivajo na boljše čustveno razpoloženje. Na policah naj padejo v oči subtilno izbrani predmeti; vaša najljubša vaza ali podarjen predmet od vam pomembne osebe. Pogled na umetniško sliko ali družinske fotografije na steni bo v vas vedno vzbujal občutek topline in vas spomnil na lepe dogodke (npr. poročna fotografija).

Ključ urejanja spalnice je v ravnovesju spalnega okolja

Pri urejanju in pravi energiji spalnice velja torej rek: manj je več. Kot vse ostalo v vašem življenju, vam bo tudi spalnica, ki je v pravem ravnovesju, prinesla kakovostnejši spanec. Z osvežitvijo vašega spalnega okolja boste tudi vi napolnjeni s poživljajočo energijo in boste čutili zadovoljstvo ob pogledu na bolj urejen ambient, v katerem spite.

Preoblikujte in uredite spalnico z izdelki mebloJOGI® za boljši spanec in počutje.

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino