-20% na vse vzmetnice in ležišča + BREZPLAČNA DOSTAVA*.
PREVERITE UGODNOSTI
Postavitev Feng Shui spalnice
Nasveti

Feng Shui Spalnica

Spalnica je v feng shui filozofiji najpomembnejša soba vašega doma.

Če bi morali izbirati sobo v vašem domu, ki bi si jo urediti po feng shui, ne dvomimo, da bi zagotovo izbrali spalnico.

Velja namreč za intimno sobo, v kateri se sprostite in preživite največ časa. Ker ste med spanjem v bolj pasivnem stanju, na vas vplivajo vse energije, ki krožijo v spalnici.

Kako urediti Feng shui spalnico?

  1. Kam postaviti posteljo?

Poskrbite, da posteljo obrnete tako, da imate pregled nad vrati v prostoru – naj vaša postelja »kraljuje« spalnici. Izogibajte se položaju »mrtveca« kjer je vznožje postelje obrnjeno proti vratom spalnice. Vzglavje postelje predstavlja stabilnost in oporo v vašem življenju, zato naj bo trdno prislonjeno ob steno spalnice.

  1. Ups, nered pod posteljo

Čas je, da počistite prostor ali predale pod posteljo. Priporočljivo je, da pod posteljo ni prostora za shranjevanje, tako lahko življenjska energija prosto teče naokrog vas in vas med spanjem zdravi. Če pa imate stisko s prostorom, hranite pod posteljo mehke spalne predmete kot so posteljnina, odeje, blazine.

  1. Elektronske naprave ne sodijo v spalnico

Magnetna in električna polja lahko slabo vplivajo na vaše počutje in spanec. Zato telefon zamenjajte z običajno budilko, za zabavo pred spanjem pa raje preberite kakšno dobro knjigo.

  1. Čudovita simetrija

Dve nočni omarici sta boljše kot le ena, saj lahko asimetrija in odstopanja slabo vplivajo na pretok energij. Simetrija in uravnoteženost pohištva ustvari harmonijo v prostoru, v vas in vaših odnosih.

Feng Shui spalnica - simetrija

  1. Kaj pa barve?

Barve uskladite z vašimi potrebami in željami, saj imajo barve vpliv na vaše počutje. Če želite v svoji spalnici malo več strasti, poskusite dodati nekaj detajlov v odtenkih rdeče. Zemeljske in nevtralne barve zagotavljajo sprostitev. Če pa si želite zdravja in vitalnosti, poskusite z modro in zeleno barvo.

  1. Ambient

Spalnica mora biti urejena in čista, brez nepotrebne navlake, da energija prosto kroži. Knjiga, ki jo trenutno berete, je v redu. Kupe knjig, revij in razne predmete, ki jih ne potrebujemo, pa moramo iz spalnice redno odstranjevati.

  1. Razstrupite vašo spalnico

Zmanjšajte število toksinov in kemikalij v spalnici in uporabite raje zelena, okolju prijazna čistilna sredstva. Če vaš proračun to dopušča, si priskrbite pohištvo, posteljnino in oblačila iz naravnih materialov. Odišavite spalnico z eteričnim oljem sladke pomaranče in tako dvignite energijo v prostoru.

Seveda želite pri načrtovanju, prenovi ali urejanju spalnice slediti svojemu slogu.

Z nekaj nasveti lahko prenovite spalnico tako, da se boste v njej počutili prijetneje in posledično bolje spali.

Urejanje spalnice

Nasveti za urejanje spalnice

PREBERITE VEČ

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino