18 % POPUST s kodo FEBRUAR in AKCIJA VZGLAVNIK 1+1 GRATIS
Preverite ugodnosti!
Postavitev spalnice po Feng Shui
Nasveti

Spalnica po Feng Shui

Če bi morali izbirati sobo v vašem domu, ki bi si jo urediti po feng shui, ne dvomim, da bi zagotovo izbrali spalnico. Spalnica je v feng shui filozofiji najpomembnejša soba vašega doma. Velja namreč za intimno sobo, v kateri se sprostite in preživite največ časa. Ker ste med spanjem v bolj pasivnem stanju, na vas vplivajo vse energije, ki krožijo v spalnici. Tu je sedem nasvetov za ureditev vaše spalnice po feng shui.

  1. Kam postaviti posteljo?

Poskrbite, da posteljo obrnete tako, da imate pregled nad vrati v prostoru – naj vaša postelja »kraljuje« spalnici. Izogibajte se položaju »mrtveca« kjer je vznožje postelje obrnjeno proti vratom spalnice. Vzglavje postelje predstavlja stabilnost in oporo v vašem življenju, zato naj bo trdno prislonjeno ob steno spalnice.

  1. Ups, nered pod posteljo

Čas je, da počistite prostor ali predale pod posteljo. Priporočljivo je, da pod posteljo ni prostora za shranjevanje, tako lahko življenjska energija prosto teče naokrog vas in vas med spanjem zdravi. Če pa imate stisko s prostorom, hranite pod posteljo mehke spalne predmete kot so posteljnina, odeje, blazine.

  1. Elektronske naprave ne sodijo v spalnico

Magnetna in električna polja, lahko slabo vplivajo na vaše počutje in spanec. Zato telefon zamenjajte z običajno budilko, za zabavo pred spanjem pa raje preberite kakšno dobro knjigo.

  1. Čudovita simetrija

Dve nočni omarici sta boljše kot le ena, saj lahko asimetrija in odstopanja slabo vplivajo na pretok energij. Simetrija in uravnoteženost pohištva ustvari harmonijo v prostoru, v vas in vaših odnosih.

  1. Kaj pa barve?

Barve uskladite z vašimi potrebami in željami. Če želite v svoji spalnici malo več strasti, poskusite dodati nekaj detajlov v odtenkih rdeče. Zemeljske in nevtralne barve zagotavljajo sprostitev. Če pa si želite zdravja in vitalnosti, poskusite z modro in zeleno barvo.

  1. Ambient

Spalnica mora biti urejena in čista, brez nepotrebne navlake, da energija prosto kroži. Knjiga, ki jo trenutno berete, je v redu. Kupe knjig, revij in razne predmete, ki jih ne potrebujemo, pa moramo iz spalnice redno odstranjevati.

  1. Razstrupite vašo spalnico

Zmanjšajte število toksinov in kemikalij v spalnici in uporabite raje zelena, okolju prijazna čistilna sredstva. Če vaš proračun to dopušča, si priskrbite pohištvo, posteljnino in oblačila iz naravnih materialov. Odišavite spalnico z eteričnim oljem sladke pomaranče in tako dvignite energijo v prostoru.

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino