Vodic_za_izbiro_letvenega_dna_meblojogi

Vodič za izbiro letvenega dna

Kako izbrati letveno dno?

V tem Vodiču za izbiro letvenega dna smo za vas pripravili koristne nasvete, ki vam bodo pomagali pri izbiri ustreznega letvenega dna.

Izbira kakovostnega letvenega dna je ključnega pomena za:

  • zagotavljanje pravilnega položaja telesa med spanjem,
  • stalno prezračevanje ležišča,
  • odvajanje vlage in
  • dolgo življenjsko dobo vaše vzmetnice ali ležišča.

Neustrezno letveno dno (npr. iverne plošče, kovinska mreža ipd.) lahko povzroči nelagodje med spanjem, slabo podporo hrbtenici in slabše spanje. Zato namenite nekaj svojega časa izbiri ustreznega letvenega dna za daljšo življenjsko dobo vaše vzmetnice ali ležišča.

Pri izbiri letvenega dna morate biti pozorni na sledeče:

1. Letveno dno naj bo enake dimenzije kot ležišče.

Svetujemo, da ležišča uporabljate na letvenih dneh, ki so enake dimenzije kot vaša vzmetnica ali ležišče.

Vsa mebloJOGI® letvena dna so izdelana z negativno toleranco, ker pomeni, da so nekoliko manjša od standardnih dimenzij. To pomeni, da sta širina (običajno za 1 cm – tj. za 0,5 cm na vsaki strani) in dolžina (običajno za 4 cm – tj. za 2 cm ob vzglavju in vznožju) krajši od navedene standardne (dejanske) dimenzije ležišča – da je postavitev v posteljni okvir lažja.

Ker vam ena široka podlaga za zakonske postelje ne more zagotavljati vseh prednosti, je za postelje od širine 140 cm naprej priporočljiva izbira dveh letvenih dni (npr. Za posteljo dimenzije 200×160 cm, priporočamo nakup dveh letvenih dni dimenzije 200×80 cm).

2. Razmik med letvami naj bo do največ 4 cm, da ne pride do poškodbe vzmetnice.

Pomembno je, da se ležišče ne uporablja na podlagi s preširokimi razmiki med letvami, da ne bi prišlo do zdrsa vzmeti med letvami. S primernim razmikom bosta zagotovljena pravilna podpora ležišču in ustrezno kroženje zraka.

3. Priporočljivo je, da je število letvic čim večje.

Večje, kot je število letvic, bolj prilagodljive bodo letvice za posteljo vaši izbrani vzmetnici in obliki vašega telesa. Zato je priporočljivo, da ima vaše letveno dno vsaj 26/28 ali 42 prožnih letvic. Za izjemno prilagodljivost vašega ležišča izberite mebloJOGI® Letveno dno Multi ali mebloJOGI® Letveno dno Multi nastavljivo.

4. Letveno dno naj bo izdelano iz masivnega lameliranega brezovega lesa.

mebloJOGI® letvena dna so dovršeno izdelana iz masivnega brezovega lesa, ki dokazano omogoča večjo trdnost ter hkrati tudi fleksibilnost spalne površine med spanjem.

Letvice za posteljo so lamelirane, kar pomeni, da imajo gladek zaključek, ki ščiti prevleko vzmetnice pred odrgninami. Obenem pa lameliranje ščiti letvice pred vlago in suhostjo, kar pripomore k daljši obstojnosti letev.

5. Letveno dno naj ima regulatorje trdote v ledvenem delu.

Regulatorji trdote za prožnejši ledveni oz. križni del. Osem ali več regulatorjev trdote zagotavlja izjemno prilagodljivost letvene podlage vašemu telesu in vam zato nudijo odličen spanec. Večje število drsnikov omogoča boljšo možnost nastavitve podpore.

S postavitvijo regulatorjev trdote na zunanji rob vzmetnice, boste svojemu ležišču zagotovili čvrstejšo oporo in tako obenem pridobili tršo spalno površino.

6. Letveno dno naj ima prožne kape na robovih.

Fleksibilna podpora na robovih ležišča je posebej priporočljiva za zakonske postelje in ležišča z enojno vzmetnico. Tako na robovih ležišč ne boste občutili nelagodja pri ležanju, saj bo podpora ležišču tudi tam prilagodljiva.

7. Letveno dno naj nudi možnost dviga vzglavja ali vznožja.

Dodatna možnost dviga vznožja in/ali vzglavja izboljšuje regulacijske procese v telesu. Nastavitev višine v predelu glave je zelo uporabna za branje v postelji in v primeru bolezni. Pripomore k sprostitvi vratnih vretenc, obenem pa je olajšano tudi vstajanje iz postelje. Možnost dviga vzglavja je primerna za osebe s težavami z dihanjem ali refluksom. Priporočena pa je tudi za osebe, ki so imele operativni poseg in ne zmorejo samostojnega dvigovanja. Nastavljivo vznožje pomaga pri sprostitvi utrujenih nog. Če si želite preizkusiti prednosti nastavljivega vzglavja ali vznožja preverite mebloJOGI® Letveno dno Comfort nastavljivo in mebloJOGI® Letveno dno Multi nastavljivo.

8. Nosilnost letvic naj bo primerna in zadostna.

Pri izbiri letvenega dna morate biti pozorni na njegovo nosilnost, ki se običajno nanaša na skupno težo ležišča in osebe. mebloJOGI® letvena dna imajo različne nosilnosti, giblje se med 90 in 180 kg. Največjo nosilnost vam bo zagotovilo mebloJOGI® letveno dno Fortis, ki je zahvaljujoč močnejši konstrukciji primerno tudi za težje posameznike.

Nosilnost je predvsem odvisna od načina vpetja/montaže letvenega dna na okvir postelje. Nosilnost letvenega dna je pri izdelkih mebloJOGI® navedena v tehničnih specifikacijah izdelka na spletni strani posameznega izdelka.

9. Dvig spalne površine za lažje vstajanje in leganje.

Ker letvice prispevajo k dvigu ležišča, je posledično ležišče višje, kar olajša vstajanje in leganje.

Izbira prave višine postelje je zelo pomembna za kvaliteten spanec. Standardna višina postelje, ki sega od tal do vrha vzmetnice, je med 50 in 70 cm. Odvisna je od višine posameznika. Obstaja zelo preprost način, s katerim lahko ugotovite, katera višina postelje vam bo najbolj ustrezala. Ko se usedete na rob postelje morajo biti vaša kolena približno pod kotom 90°.

Višino vaše spalne površine lahko regulirate tudi z letvicami za posteljo. mebloJOGI® letveno dno Fortis vas bo prepričalo s svojo višino, saj vam bo omogočilo, da svojo prenizko posteljo povišate in tako lažje sestopate z ležišča.

Zakaj kvalitetna letvena dna podaljšajo življenjsko dobo vašemu ležišču?

mebloJOGI® letvena dna so rahlo ukrivljena, kar jim omogoča, da se prilagodijo vaši teži. Z ukrivljenjem letveno dno prevzame del teže, kar zmanjša pritisk na vzmetnico ali ležišče. Tako za razliko od ravnih posteljnih podlag manj obremenijo vzmetnico. To pa pripomore k podaljšanju življenjske dobe vzmetnice, saj se ležišče na ustrezni letveni podlagi s časom bistveno manj deformira zaradi prožnih letev pod njim.

Da bi zagotovili večjo zračnost ležišča in podaljšali življenjsko dobo ležišča, je pomembno izbrati ustrezne letvice za posteljo. Ravno posteljno dno, kot so npr. iverne plošče omejujejo kroženje zraka in lahko povzročijo nabiranje vlage, kar lahko vodi do neprijetnega vonja in nastanka plesni v ležišču. Zato je priporočljivo izbrati letvice za posteljo, ki omogočajo večjo zračnost.

Letvice za posteljo se lahko razlikujejo glede na število letvic in način pritrjevanja, bodisi v okvir postelje ali pa so pritrjene na okvir letvenega poda in omogočajo vzmetenje tudi na robovih. Nastavljivo posteljno dno je primerno za ležišča iz pene in lateksa, saj omogoča prilagajanje naklona in podpore glede na individualne potrebe. Pri uporabi nastavljivega posteljnega dna je pomembno paziti, da se vzmetnice ne poškodujejo zaradi pregibanja in je zato večji naklon vzglavja ali vznožja odsvetovan.

Kliknite na video o ustrezni podlagi za ležišče

Maksimalno izkoristite prednosti vzmetnice ali ležišča ter mu podaljšajte življenjsko dobo s primerno podlago oziroma letvenim dnem.

Priporočena letvena dna

Posteljno dno mebloJOGI Multi

mebloJOGI® Letveno dno Multi

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Multi je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Letveno dno je zaradi velikega števila vzmetnih letvic, med katerimi je manjši razmik, izjemno prilagodljivo in še posebej primerno za ležišča z žepkastim vzmetenjem.
od 138,00 €
Letvice za posteljo mebloJOGI Comfort
AKCIJA -5 %

mebloJOGI® Letveno dno Comfort

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Comfort je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Letveno dno je nastavljivo večtočkovno posteljno dno, ki nudi izjemno dobro oporo ležišču in telesu. Primerno je za vse vrste vzmetnic in ležišč.
86,00 € od 81,70 €
Nastavljivo letveno dno Multi za največje udobje

mebloJOGI® Letveno dno Multi nastavljivo

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Multi nastavljivo je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Letveno dno ima možnost dviga vzglavja in vznožja, kar izboljšuje regulacijske procese v telesu. Nastavitev višine v predelu glave in nog je zelo uporabna pri utrujenih nogah, za branje v postelji in v primeru bolezni.
od 167,00 €
Fiksno letveno dno Fortis z regulatorji trdote

mebloJOGI® Letveno dno Fortis

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Fortis je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Letveno dno, primerno za večje obremenitve, ima močnejšo konstrukcijo z višjimi in močnejšimi letvami, ki poskrbijo za večjo nosilnost in povišajo nizko posteljo.
od 125,00 €
Nastavljiva posteljna podlaga Comfort nastavljivo mebloJOGI
AKCIJA -5 %

mebloJOGI® Letveno dno Comfort nastavljivo

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Comfort nastavljivo je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Dvižno večtočkovno letveno dno, ki nudi še dodatno možnost nastavitve dviga vzglavja in vznožja. Nastavitev višine v predelu glave pripomore k sprostitvi vratnih vretenc in olajša vstajanje iz postelje, nastavljivo vznožje pa sprosti utrujene noge.
127,00 € od 120,65 €
Medicinska letvena podlaga Medico ergonomsko dvigovanje vzglavja

mebloJOGI® Letveno dno Medico nastavljivo

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Medico nastavljivo je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Medicinsko zasnovana letvena podlaga, ki z inovativnim dvigom hrbtnega dela ublaži refluks (zgago). Priporočljivo je za ljudi, ki imajo težave z oteženim dihanjem in okrevajo po operativnim posegih. 
od 107,00 €
Električno letveno dno mebloJOGI Contradol

mebloJOGI® Letveno dno Contradol motorno nastavljivo

Izdelek mebloJOGI® Letveno dno Contradol motorno nastavljivo je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Motorno nastavljivo inovativno medicinsko letveno dno, katerega posebnost je v pravi razporeditvi loma podnice v ledvenem in nožnem predelu.
od 467,00 €

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino