Letvice za posteljo
Nasveti

Kakšne letvice za posteljo so primerne za vaše ležišče?

Za kakovosten spanec je poleg prave vzmetnice ali ležišča treba pozorno izbirati tudi letvice za posteljo, ki so pomemben del vaše postelje. Kvalitetne letvene podlage lahko, bistveno povečajo podporo in udobje izbranega ležišča, saj se prožne letve odlično prilagajajo pritisku ležišča.

Zakaj kvalitetna letvena dna podaljšajo življenjsko dobo ležišču?

MebloJOGI® letvena dna so rahlo ukrivljena, kar jim omogoča, da se prilagodijo vaši teži. Letvena dna se ukrivijo in tako prevzamejo del teže, kar zmanjša pritisk na vzmetnico ali ležišče. Tako za razliko od ravnih posteljnih podlag razbremenijo vzmetnico in jo manj obremenijo. To pa pripomore k podaljšanju življenjske dobe vzmetnice, saj se ležišče na ustrezni letveni podlagi s časom bistveno manj deformira zaradi prožnih letev pod njim.

Letvice za posteljo omogočajo večjo zračnost.

Daljša življenjska doba vašega ležišča pa bo zagotovljena z uporabo letvic za posteljo, ki omogočajo večjo zračnost ležišča. V primeru uporabe ravnega posteljnega dna je namreč onemogočeno kroženje zraka, kar povzroči prekomerno potenje med spanjem in posledično akumuliranje vlage v ležišču, ki privede do nabiranja plesni. Prav tako ravna posteljna podlaga ne zagotavlja prilagajanja vašemu telesu.

Letvice za posteljo se razlikujejo po številu letev in po tem, kam so letve vpete; ali v okvir ali pa so pritrjene na okvir in omogočajo vzmetenje tudi na robovih. Medtem ko, je fiksno posteljno dno primerno za vse vrste ležišč in vzmetnic, pa je nastavljivo posteljno dno primernejša podlaga za ležišča iz pene in lateksa. Vzmetnic namreč ni priporočljivo uporabljati pri nastavljivih posteljnih dneh, saj lahko pri večjem naklonu vzglavja ali vznožja pride do poškodbe vzmeti.

Kako prepoznati kakovostne letvice za posteljo?

1. Enake dimenzije kot ležišče.

Svetujemo, da ležišča uporabljate na letvenih dneh, ki so enake dimenzije kot vaša vzmetnica ali ležišče.

2. Primeren razmik med letvami je do največ 4 cm.

Pomembno je, da se ležišče ne uporablja na podlagi s preširokimi razmiki med letvami, da ne bi prišlo do zdrsa vzmeti med letvami. S primernim razmikom bosta zagotovljena pravilna podpora ležišču in ustrezno kroženje zraka.

3. Ustrezno število letvic.

Večje, kot je število letvic, bolj prilagodljive bodo letvice za posteljo vaši izbrani vzmetnici in obliki vašega telesa. Zato je priporočljivo, da ima vaše letveno dno vsaj 26/28 ali 42 prožnih letvic.

4. Letvena dna iz masivnega lameliranega brezovega lesa.

MebloJOGI® letvena dna so dovršeno izdelana iz masivnega brezovega lesa, ki dokazano omogoča večjo trdnost ter hkrati tudi fleksibilnost spalne površine med spanjem.

Letvice za posteljo so lamelirane, kar pomeni, da imajo gladek zaključek, ki ščiti prevleko vzmetnice pred odrgninami. Obenem pa lameliranje ščiti letvice pred vlago in suhostjo, kar pripomore k daljši obstojnosti letev.

5. Regulatorji trdote v ledvenem delu.

Regulatorji trdote za prožnejši ledveni del. Osem ali več regulatorjev trdote zagotavlja izjemno prilagodljivost letvene podlage vašemu telesu in vam zato nudijo odličen spanec.

6. Prožne kape na robovih.

Fleksibilna podpora tudi na robovih ležišča, ki je posebej priporočena za zakonske postelje in ležišča z enojno vzmetnico. Tako na robovih ležišč ne boste občutili nelagodja pri ležanju, saj bo podpora ležišču tudi tam prilagodljiva.

7. Možnost dviga vzglavja ali vznožja.

Dodatna možnost dviga vznožja in/ali vzglavja izboljšuje regulacijske procese v telesu. Nastavitev višine v predelu glave je zelo uporabna za branje v postelji in v primeru bolezni. Pripomore k sprostitvi vratnih vretenc, obenem pa je olajšano tudi vstajanje iz postelje. Možnost dviga vzglavja je primerna za osebe s težavami z dihanjem ali refluksom. Priporočena pa je tudi za osebe, ki so imele operativni poseg in ne zmorejo samostojnega dvigovanja. Nastavljivo vznožje pomaga pri sprostitvi utrujenih nog.

8. Nosilnost letvic za posteljo.

Pri izbiri letvenega dna morate biti pozorni na njegovo nosilnost, ki se običajno nanaša na skupno težo ležišča in osebe. mebloJOGI® letvena dna imajo različne nosilnosti, giblje se med 90 in 180 kg. Nosilnost je odvisna od načina vpetja/montaže letvenega dna na okvir postelje. Nosilnost letvenega dna je pri izdelkih mebloJOGI® navedena v tehničnih specifikacijah izdelka na spletni strani posameznega izdelka.

9. Dvig spalne površine.

Izbira prave višine postelje je zelo pomembna za kvaliteten spanec. Standardna višina postelje, ki sega od tal do vrha vzmetnice, je med 50 in 70 cm. Odvisna je od višine posameznika. Obstaja zelo preprost način, s katerim lahko ugotovite katera višina postelja vam bo najbolj ustrezala. Ko se usedete na rob postelje morajo biti vaša kolena približno pod kotom 90°.

Višino vaše spalne površine lahko regulirate tudi z letvicami za posteljo. Določeni modeli mebloJOGI® letvenih dni, vas bodo prepričali s svojo višino. Saj vam bodo omogočili, da svojo prenizko posteljo povišate in tako lažje sestopate z ležišča.

Urejanje spalnice

Nasveti za urejanje spalnice

PREBERITE VEČ

Primerna podlaga za vaše ležišče.

Pomembno je, da se vzmetnice ne uporablja na podlagi s preširokimi razmiki med letvami, da ne bi prišlo do zdrsa vzmeti med letve oziroma poškodbe jedra vzmetnice.

Le z uporabo primernih letvic za posteljo, bo zagotovljena pravilna podpora ležišču in ustrezno kroženje zraka.

Vzmetena postelja kot primerna podlaga za vaše ležišče.

Primerna posteljna podlaga pa je lahko tudi mebloJOGI® vzmetena postelja, ki je lahko različnih oblik in višine. V boxspring posteljah se uporablja trpežno klasično vzmetenje Bonnell, ki je obloženo s tršo poliuretansko peno in vloženo v leseno konstrukcijo. Vzmetena posteljna podlaga omogoča optimalno prilagajanje ležišča telesu. Zelo pomembno je namreč, da sile na ležišče delujejo navzgor in navzdol.

Zagotovite si torej optimalno delovanje ležišča z vzmeteno posteljo. Preverite tukaj, kakšne vzmetene postelje izdelujemo in privoščite si popolno spalno doživetje.

Vrhunska postelja Merlin DB mebloJOGI

mebloJOGI® Postelja Merlin DB

Izdelek mebloJOGI® Postelja Merlin DB je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Vzmetena postelja z vzglavjem, ki je enako širini okvirja postelje. Z dodatnima snemljivima blazinama, ki nudita povečano udobje med spanjem. 
od 673,18 €
Zakonska postelja Merlin UK mebloJOGI

mebloJOGI® Postelja Merlin UK

Izdelek mebloJOGI® Postelja Merlin UK je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Vzmeteno posteljo odlikuje vzglavje pravokotne oblike z okvirjem do tal, ki je širši od posteljnega okvirja. Vzglavju lahko opcijsko dodate tudi gumbe.
od 1.224,97 €
mebloJOGI® Gracia KN, postelja s predali

mebloJOGI® Postelja Gracia KN

Izdelek mebloJOGI® Postelja Gracia KN je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Vzmetena postelja s praktičnimi predali za shranjevanje. Odlikovana z vzglavjem ravnih linij in pravokotne oblike, ki je enako širini posteljnega okvirja.
od 999,33 €

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino