Vodič za otroška ležišča

Vodič za izbiro otroškega ležišča

Vodič vam bo pomagal pri izbiri in nakupu primernega otroškega ležišča. Otroška ležišča so pomembna za udoben in varen spanec vašega otroka, zato je pomembno, da izberete pravo ležišče, ki ustreza njegovim potrebam.

Ne pozabite, da je spanje ključnega pomena za razvoj otroka, zato je vredno vložiti vaš čas v izbiro kakovostnega otroškega ležišča in otroku zagotoviti optimalne spalne pogoje.

Ali veste, kako izbrati primerno vzmetnico za otroka?

Tu je nekaj ključnih točk, na katere morate biti pozorni:

 

1. Velikost ležišča

Pomembno je, da izberete ležišče, ki je dovolj veliko za otroka in mu omogoča udoben spanec, ležišče ne sme biti prekratko ali preozko in naj ne bo nižje od 10 cm. Zato dobro preverite, ali ležišče ustreza dimenzijam otroške posteljice ali zibelke, če ju že imate. Pazljivi bodite tudi, da med posteljo in ležiščem ni odprtin.

mebloJOGI dojencek v postelji

2. Trdota ležišča

Otroška ležišča so na voljo v različnih trdotah. Pomembno je, da izberete ležišče, ki nudi ustrezno podporo hrbtenici in telesu otroka. Pretrdo ali premehko ležišče ne bo nudilo zadostne podpore po celotni dolžini hrbtenice. Priporočljivo je izbrati srednje trdo ležišče, ki je udobno in hkrati zagotavlja pravilno porazdelitev teže.

mebloJogi trdota ležišča dojenček

3. Materiali

Preverite, iz katerih materialov je izdelano ležišče. V idealnem primeru naj bo ležišče narejeno iz naravnih in zračnih materialov, ki omogočajo dobro kroženje zraka in preprečujejo zadrževanje vlage. Prav tako bodite pozorni na morebitne alergene in toksične snovi. Priporočljivo je izbrati ležišče z antibakterijsko preobleko.

Kliknite na video o izdelkih za spanje iz naravnih materialov

mebloJOGI® daje pri razvoju otroških vzmetnic velik poudarek izbiri naravnih materialovV naravnih vzmetnicah in ležiščih poleg lateksa uporabljamo še bombažna, kokosova, lanena, jutina in volnena vlakna. Prednosti naravnih materialov so zračnost, trpežnost in dobro prevajanje toplote. Občutek pri spanju je zato na vzmetnicah iz naravnih materialov izjemno svež, udoben in prijeten.

4. Higiena

Otroška ležišča se pogosto umažejo, zato je pomembno, da je ležišče enostavno za čiščenje. Preverite, ali ima ležišče pralno preobleko ali zaščito, ki jo je mogoče enostavno odstraniti in oprati.

Priporočljivo je izbrati tudi neprepusten nadvložek, ki dodatno ščiti vzmetnico pred tekočinami, madeži in umazanijo. Odločite se lahko za mebloJOGI® Nadvložek Protector, ki je narejen iz inovativnih materialov, ki omogočajo kroženje zraka znotraj ležišča, hkrati pa preprečujejo vstop tekočin v jedro postelje.

Higiena mebloJOGI

5. Obraba ležišča

Priporočljivo je, da za vašega otroka izberete novo, nerabljeno, čisto ležišče, ki ne kaže znakov obrabe. Tudi otroško ležišče je priporočljivo menjati na nekaj let, saj zaradi rabe ne nudi več ustrezne opore.

Obraba ležišča mebloJOGI
otrok na vzmetnici

Prednosti mebloJOGI® otroških vzmetnic in ležišč

  • ZRAČNO IN UDOBNO:  Omogočajo optimalno kroženje zraka in odvajanje vlage.
  • VARNI MATERIALI: Preobleke ležišč so izdelane iz pletenine s certifikatom najvišjega razreda.
  • USTREZNA OPORA HRBTENICI: Otrokova hrbtenica je nenehno v naravnem položaju ne glede na njegov spalni položaj.
  • HIGIENSKO: Ležišča imajo snemljive in pralne preobleke pri 60°C.
  • HIPOALERGENI MATERIALI: Zmanjšujejo možnost razvoja pršic, plesni in bakterij. Nekateri izdelki so še posebej primerni za alergike.

 

 

 

Priporočeni izdelki za dojenčke in otroke

Otroško ležišče Bambi Natur mebloJOGI

mebloJOGI® Ležišče Bambi Natur

Izdelek mebloJOGI® Ležišče Bambi Natur je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Otroško ležišče, sestavljeno iz izjemno kvalitetnih in naravnih materialov. Kokos in lateks z juto skrbita za zračno, elastično in čvrsto spalno površino.
od 217,00 €
mebloJOGI Simba jogi za otroke

mebloJOGI® Vzmetnica Simba

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Simba je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Zračna otroška vzmetnica, ki omogoča prijetno spalno klimo in optimalno podporo otroški hrbtenici zaradi izjemne točkovne prilagodljivosti.
od 177,00 €
mebloJOGI Tedi iz pene - ležišče za dojenčke

mebloJOGI® Ležišče Tedi

Izdelek mebloJOGI® Ležišče Tedi je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Izjemno zračno otroško ležišče, ki zagotavlja antibakterijsko in hipoalergeno spalno okolje. Obenem pa s točkovno podporo skrbi za pravilen položaj otrokove hrbtenice.
od 127,00 €
Kakovostni jogi za košek Bambi Natur mebloJOGI

mebloJOGI® Baby koš Bambi Natur

Izdelek mebloJOGI® Baby koš Bambi Natur je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Po meri izdelano otroško ležišče za koš, sestavljeno iz izjemno zračnega lateksa z juto in kokosa, ki nudi otroku prijeten občutek sveže in naravne spalne površine. Obenem pa se ležišče koša izjemno prilagaja otrokovi hrbtenici.
317,00 €
Zaščita za jogi - Nadvložek Protector

mebloJOGI® Nadvložek Protector

Izdelek mebloJOGI® Nadvložek Protector je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Nadvložek, namenjen zaščiti ležišča pred tekočinami. Primeren je za alergike in še posebej svetovan za otroška ležišča in bolnike. 
od 37,00 €

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino