Katere so rastline za boljši spanec?
Spanje

Katere so rastline za boljši spanec?

Se vam je že zgodilo, da ste zaradi preobilice opravkov legli v posteljo, umirili telo, glave pa zaradi skrbi nikakor niste uspeli umiriti?
Spanje jemljemo kot nekaj samoumevnega. Hiter tempo življenja, pretirano delo in skrbi nas zelo obremenjujejo. Da so problemi s spanjem postali znani že marsikomu od nas, ni nič nenavadnega.

Rastline za boljši spanec in boljše razpoloženje.

Mnogo ljudi se ne zaveda vpliva čistega in kakovostnega zraka na kakovost spanca, prav vsi pa si želimo v spalnicah čim boljši zrak, da se bomo zbudili spočiti in polni energije.

Ena izmed rešitev je, da v spalnico postavite rastline, ki imajo veliko pozitivnih učinkov.

Z dodajanjem sobnih rastlin ne boste pridobili le čistejšega in kakovostnejšega zraka, ampak bodo le-te pripomogle tudi k blagodejnemu počutju in boljšemu razpoloženju.

Tako boste s pomočjo rastlin zmanjšali stres, pospešili delovanje možganov in preprečili simptome bolezni, do katerih lahko pride zaradi plesni in drugih onesnaževalcev v zraku.

Preverite, katere rastline za boljši spanec so primerne za vašo spalnico?

  • Aloe vera – sproščeno, sveže in udobno spanje

Z Aloe vero ne morete zgrešiti. Aloe vera je čudežna rastlina, ki vaše spalnice ne bo le krasila, ampak bo blagodejno vplivala tudi na vaše zdravje, saj pripomore k boljšemu spancu.

Čistila bo zrak in tako bo ozračje bolj sproščujoče, spanje pa bolj udobno in osvežujoče. Aloe vera ogljikov dioksid ponoči pretvarja v kisik. Je ena izmed najmanj zahtevnih rastlin, ki se prilagodi praktično kateremu koli pogoju, v katerem se znajde. Dobro jo je postaviti pred okno, da bo deležna direktne sončne svetlobe.

Rastline za boljši spanec aloe vera

  • Taščin jezik – blagodejno vpliva na glavobol in težave z dihanjem

Taščin jezik je odlična izbira za vaše spalne prostore, saj tako kot aloe vera ponoči v prostor oddaja kisik, poleg tega pa nase veže ogljikov dioksid, ki ga izdihujemo.

Prostor, v katerem je več kisika, pa pomeni več ugodnosti, med katerimi so zmanjšano draženje oči, manj glavobolov in težav z dihanjem. Je nezahtevna sobna rastlina, ki uspeva v vseh pogojih in je zanjo lahko skrbeti.

  • Palma Areka – izdatno vlaži zrak in odstranjuje strupene snovi

Ta rastlina bo prava izbira za spalne prostore, v katerih prevladuje suh zrak, zaradi katerega je spanec nemiren in nekvaliteten. Rastlina zrak izdatno vlaži, kar je odlično za zimske mesece, ko prostore ogrevamo z radiatorji. Sicer pa tudi odstranjuje strupene snovi, toksine in ogljikov dioksid ter tako prispeva k čistejšemu zraku. Nudi precej bolj zdravo spalno okolje, obenem pa polepša prostor.

  • Zlati potos – dobro prenaša nihanje temperature

NASA zlati potos priporoča kot eno najbolj učinkovitih rastlin za prečiščevanje zraka. Je izredno nezahtevna rastlina, ki dobro prenaša nihanje temperature kot tudi pomanjkanje svetlobe.

Je invazivna rastlina, ki se hitro razširi po okolici, zato jo je potrebno obrezovati. Razen tega pa je čudovita izbira za prečiščevanje zraka v spalnicah, saj ustvari popolno ozračje za spanje.

  • Benjamin – odstranjuje nečistoče iz zraka

Številka ena v svetu rastlin, ki prečiščujejo zrak. Benjamin odstrani kar 70 odstotkov benzena, amonijaka in toluena ter drugih nečistoč iz zraka, ki prihajajo iz sintetičnih materialov. Idealna rastlina za v spalnico.

Rastline za boljši spanec

  • Samolist – blagodejno vpliva na alergije, nahod in suho grlo

Zaradi svoje nezahtevnosti je to ena izmed najbolj priljubljenih in zaželenih rastlin tudi v spalnici, kjer bo prečiščevala zrak. Rastlina lahko uravnava vlažnost, kar blagodejno vpliva na nadležne težave, kot so znaki alergije, nahod in suho grlo.

  • Čopasta zelenčica – absorbira neprijetne vonjave

Čopasta zelenčica odstrani kar 90 % formaldehida iz zraka, obenem pa tudi vse neprijetne vonjave ali dim. Še posebej se priporoča tistim, ki pogosto prenavljajo stanovanje.

  • Sobna praprot – blagodejno vpliva na stres

Gosti listi sobne praproti oddajajo snovi, ki pomirjajo naš živčni sistem. Posledično zmanjšuje stres in pripomore k boljšemu spancu. Ker je odličen čistilec zraka, je praprot odlična izbira za spalnico.

  • Aglaonema – primerna za prostore z manj svetlobe

Aglaonema je tropska rastlina, ki pomaga pri filtriranju zraka. Posebej primerna je za temnejše spalnice, v katerih je manj svetlobe.

Rastline za boljši spanec

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino