-16 % na IZBRANE VZMETNICE + BREZPLAČNA DOSTAVA
PREVERITE UGODNOSTI
Ženske in premalo spanja
Spanje

Mamice in ženske ter premalo spanja: kako si pomagati

V mesecu marcu sta ženskam in materam namenjena kar dva praznika, dan žena in materinski dan. Ob tem bi radi opozorili na vso potrpežljivost in skrbnost vseh žensk in mamic, a tudi trenutke blaženosti z dejstvom, da ste ženske.

Ali ve razmišljate, kakšna “superwoman” je sodobna ženska? Ima ogromno nalog, ki jih zahteva sama od sebe in jih od nje zahtevajo družbeni sistemi. In drugič, ženska je zares čuječe bitje, v ospredje postavlja skrb zase, hkrati pa je empatična do drugih.

Predstavljamo vam nekaj napotkov, kako si lahko visoko angažirane ženske organizirate praktično in obetavno spalno rutino.

Kako premagati premalo spanja z zdravo spalno rutino?

1. Naučite se zaspati brez slabe vesti.

Če vas nekaj ovira pri hitrem padcu v prijeten spanec, raziščite vse možnosti, kako se spopasti z vašo specifično težavo.
Mame raje ne tajite spanca vsak dan na račun dvoma, ali je vaš malček že zaspal. S tem si delate več škode kot koristi. Navadite se mirno zaspati, saj vas bo otrok v vsakem primeru prebudil, če ne bo mogel spati.

2. Popoldanski počitek je balzam za vašo produktivnost.

Že 20-minutni, a krepčilen počitek v zgodnejših popoldanskih urah vas lahko uspešno reši pomanjkanja energije in napolni s svežimi mislimi.
Najboljši nasvet, ki je v praksi za marsikatero mamico odlično obveljal, je, da mame počivate, ko vaš malček spi.

3. Nadoknadite premalo spanja s spancem med vikendom.

Številnim ženskam, ki pozno v dnevu obtičite še v vlogi partnerke, starša, domače gospodinje … čez teden kronično primanjkuje spanca. Mamicam se priporoča, da si čez vikend izmenjata vloge starševstva z zakoncem, da ona nadoknadi blagodejen spanec.
S pomočjo najema varuške ali sorodnika pa se bosta oba med vikendom pošteno spočila.

4. Poskrbite za otrokov trdnejši spanec.

Bodimo pozorni, da imajo otroci pravilno urejeno in zdravo spalno higieno. Če bo otrok spal dobro, boste tudi vi. Za pripravo otroka na nočni počitek lahko uvedete skupne prijetne rituale. V spanje ga pospremite z branjem pravljic, pesmic, namenite mu nežen objem in mu pripravite najljubši napitek za lahko noč.

Preberite več o priporočilih za zdrav spanec otrok.

Ne pozabite, da za kakovosten spanec otrok potrebuje tudi ustrezno ležišče, ki mu zagotavlja primerno oporo pri ležanju ter udobje. Preverite mebloJOGI® vzmetnice in ležišča za otroke ter izberite tisto, ki je za vašega malčka najbolj primerno.

Preberite več o napotkih za izbiro prave otroške vzmetnice.

mebloJOGI Vzmetnice za dojenčke

5. Pred spanjem se sprostite.

Resda morate poskrbeti za otrokov spanec, a poskrbeti morate tudi zase. Bistvo je v sproščenosti, zaradi katere lahko z lahkoto preidete v naš sanjski svet.

Pred spanjem lahko preberete knjigo ali delate joga vaje – karkoli, kar vam bo pomagalo, da se sprostite.

Vzpostavite preproste obrede pred spanjem, ki jim lahko sledite vsak dan. Zatemnite svetlobo, dajte na stran elektronske naprave in recimo nekaj časa berite.

Preberite več o napotkih za zdrav in prijeten spanec.

mebloJOGI otroški vzglavnik za mirno spanje

Nasveti in priporočila za spanje otrok

PREBERITE VEČ

6. Spanje jemljite resno

Nimate 8 »magičnih« ur za spanje? Mogoče bi morale, vsaj za poskus, pospravljanje kuhinje in pranje perila premestiti v nov dan.
Zdravje vam bo hvaležno, zbudili se boste bolj spočiti, z več energije pa boste dokazano postorile enako količino opravil, kot bi jih z manj ur spanja.

Če želite torej učinkovito speljati natrpan vsakdan ali obveze materinstva, spite 8 ur, da boste produktivne drugih 16. Tako preprosto je to.
Poslušajte sebe in svoje potrebe, tako boste lažje zaplavale v miren spanec.

Osnova za dober spanec je tudi dobro ležišče, ki vam mora nuditi popolno podporo in udobje. Preverite, katera vzmetnica je za vas najbolj primerna z uporabo enega od naših orodij – z vodičem ali s čarovnikom za izbiro ležišča.

Vse ženske in matere si z naše strani zaslužite pohvalo za vse, kar počnete zase in za ljudi okrog sebe, da je svet lepši in boljši.

blue fabric texture

Potrebujete pomoč pri izbiri vzmetnice ali ležišča?

vodici2
Vodič za izbiro ležišča

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino