18 % POPUST s kodo FEBRUAR in AKCIJA VZGLAVNIK 1+1 GRATIS
Preverite ugodnosti!
VzmetniceLežišče ali vzmetnica
Nasveti

Vzmetnica, ležišče iz pene ali lateksa – katero izbrati?

Pri izbiri ležišča ali vzmetnice je najpomembnejši dejavnik udobje pri ležanju. Poleg tega pa je pomembna tudi naša teža, spalni položaj, morebitne zdravstvene težave (bolečine v sklepih, hrbtenici, alergije …), posteljna podlaga, starost ter naše želje in potrebe.

Žepkaste vzmetnice

Vzmetnica z žepkastim vzmetenjem je sestavljena iz jeklenih vzmeti, ki so večkrat ovite okoli svoje osi, kar omogoča izredno prožnost in prilagodljivost. Vsaka vzmet je vložena v posamezno tekstilno vrečko ter združena druga poleg druge, kljub temu pa delujejo medsebojno neodvisno.

Na pritisk telesa se odzovejo samo obremenjene vzmeti, ostale pa mirujejo. Vzmeti v ležišču nudijo oporo, nad in pod njimi pa so materiali, ki zagotavljajo udobje.

Vzmetnice lahko kombiniramo s spominsko peno, ki učinkovito razbremeni mišice in daje občutek mehkobe, naravnim lateksom, ki preprečuje pregrevanje telesa, HR-peno, ki je elastična in zračna, itd.

17-centimetersko jedro iz žepkastih vzmeti

udobno spanje

Vzmetnice priporočamo

 • pri nočnem potenju,
 • pri bolečinah v sklepih ali hrbtenici,
 • v primeru povišane vlage v prostoru,
 • za alergike
 • pri starejših ljudeh, ki si želijo več udobja.
Vzmetnice

Ležišča iz lateksa

Lateks ležišča so v celoti narejena iz lateksa ali v kombinaciji, na primer z gumiranim kokosom. Lateks je sestavni del smole drevesa Kavčukovca. V naših ležiščih mebloJOGI® uporabljamo lateks izdelan po postopku Dunlop, ki oblikuje bolj gosto in trdnejšo obliko lateksa, zaradi česa pa je končni izdelek tudi nekoliko trši in bolj trpežen.

Prednost takšnega lateks ležišča je tudi zračnost, ki je v naših izdelkih še izboljšana s perforiranimi zračnimi kanali. Poleg tega lateks preprečuje pregrevanje telesa, ne povzroča preležanin, je protibakterijski in protiglivični ter odporen na pršice.

Poleg tega je lateks ležišče potrebno večkrat obračati. Več o lateks ležiščih in njihovi sestavi si lahko preberete TUKAJ.

Ležišča iz lateksa
Potenje in občutek vročine

Ležišča iz lateksa priporočamo

 • če potrebujete dvižni posteljni pod ali motorno nastavljive letvice
 • v primeru bolnikov, ki morajo večinoma časa ležati, saj ne povzroča preležanin

Odsvetovali pa bi ga ljudem, ki imajo povišano vlago v prostoru, saj lateks veže vlago iz okolja nase.

Ležišča iz lateksa

Ležišča iz pene

Ležišča iz pene so sestavljena iz različnih vrst pen, ki se med seboj razlikujejo po prožnosti, trdoti in višini. V veliki večini gre za kombinacije poliuretanskih pen, spominskih pen ali HR-pen. Vsem ležiščem iz pen sta skupni nekoliko slabša zračnost in slabše izravnavanje temperature, so pa zato nekoliko cenejša in cenovno bolj dostopna ter lažja za prenašanje in obračanje.

Ležišče Aktiv Seven 7-conskim ergonomskim zračnim jedrom mebloJOGI

Ležišča iz pene priporočamo

 • so cenovno bolj ugodna rešitev
 • odlična za občasno uporabo ali imajo dvižni posteljni pod, saj se takšna ležišča lahko upogibajo.
 • nekatera so pakirana v roli za lažji trasnport
 • za zložljivo ležišče ali ležišče za kampiranja

Odsvetovali pa bi ga ljudem, ki imajo bolečine v hrbtenici in sklepih, ter starejšim ljudem. V primeru, da vam je ponoči toplo in se potite oziroma imate povišano vlago v prostoru, vam ležišče iz pene odsvetujemo.

Ležišča iz pene

Nudimo strokovno svetovanje in meritve za nakup idealnega ležišča 

Pomembno je, da izbiramo med ležišči, v katera so vgrajeni le najboljši, certificirani materiali, ki so zdravju neškodljivi, saj si bomo le tako lahko zagotovili zdrav spanec. Vsa ležišča je pred nakupom treba preizkusiti.

V mebloJOGI® izvajamo tudi individualne meritve z merilno napravo X-Senzor®, s pomočjo katere lahko izmerimo, katero ležišče najboljše razbremeni vaše mišice in zmanjša pritisk na telo.

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino