15 % POPUST na vzmetnice in ležišča s kodo* JESEN + BREZPLAČNA DOSTAVA** + DARILO.
00 dni, 00 ur, 00 min, 00 sek
Preverite ugodnosti!
Kocke lateks pene
Nasveti

Razkrivamo resnico o lateks ležiščih in vse kar morate o njih vedeti!

Se odločate za nakup lateks ležišča, od proizvajalcev pa pridobivate različne in predvsem dvoumne informacije, ki vas ne prepričajo in vas puščajo v dvomih?

Ravno zato smo samo za vas, v mebloJOGI® pripravili članek, ki vam razkriva vse, kar morate o lateks ležiščih vedeti.

Pridobivanje in izdelava

Lateks je sestavni del soka drevesa Kavčukovca (Hevea Bradiliensis). Pridobivajo ga tako, da zarezujejo v deblo drevesa, ki se zaradi tega začne smoliti in izločati sok.

Poznamo dva proizvodna procesa za izdelavo lateks pene, in sicer Talalay ter Dunlop proces. V naših ležiščih mebloJOGI® uporabljamo lateks izdelan po metodi Dunlop, ki se uporablja za izdelavo lateksa že od leta 1929. Omenjen proces je znan po tem, da oblikuje bolj gosto in trdnejšo obliko lateksa, poleg tega pa je končni izdelek tudi nekoliko težji in bolj trpežen. Gumijasti sok ali serum se v postopku Dunlop najprej centrifugira (stepe v peno), pridobljena zmes se nato vlije v kalupe, zapre in segreva s pomočjo pare. V postopku vulkanizacije so lateksu dodana še polnila in drugi dodatki, pridobljena lateks pena pa se na sobni temperaturi nato počasi ohlaja. Med procesom hlajenje se zračni žepki v notranjosti lateksa dvignejo na površje.

Si želite, da bi bilo ležišče iz naravnih materialom, na vrhu mehko in udobno, v jedru pa nekoliko trše? Poleg tega tudi nočete občutka »potopitve« in bi si želeli, da se ob sedenju na postelji ne pogrezate? Če imate tudi vi podobne želje, so mebloJOGI® lateks ležišča prava izbira za vas.

Lateks, izdelan po postopku Dunlop, je primeren za ljudi, ki si želijo udobje – mehkejšo vrhnjo plast, ter tršo podporo v sredinskem delu jedra, ne želijo pa občutka »potopitve«. Dunlop lateks je poleg tega odličen naravni material, ki se zaradi svoje elastičnosti lepo prilagodi telesu in enakomerno razporedi pritisk ležišča na telo. Njegova prednost je tudi zračnost, ki je v naših izdelkih še izboljšana s perforiranimi zračnimi kanali. To še dodatno preprečuje pregrevanje telesa med spanjem in prispeva k ugodni spalni klimi. Lateks je tudi naravno protibakterijski, protiglivični ter odporen na pršice.

Kaj morate vedeti pred nakupom lateks ležišča?

Veliko spletnih trgovcev oglašuje uporabo 100 % naravni lateks. Omenjena trditev je zavajajoča, saj 100 % naravni lateks obstaja samo v tekočem stanju. Noben proizvodni proces ne more proizvesti tekočega lateksa v naravno penasto gumo, ne da bi le temu dodal zahtevano količino polnila in raznih drugih dodatkov. Mešanica iz naravnega lateksa in polnila, ki jo uporabljamo v naših izdelkih, je najboljša kombinacija za zagotavljanje udobja, podpore, razbremenitve pritiska in ležišču daje trajnost, kar pa je najpomembnejše, saj so to glavne komponente za dolgoročno zagotavljanje boljšega spanca.

Certifikat lateks standard mebloJOGI

Lateks, ki ga uporabljamo, je certificiran z EURO LATEX ECO STANDARD poleg tega pa ima v jedru ulit tudi žig »100 % lateks«. Takšen žig je zelo pomemben, saj dokazuje, da gre za jedro višje kakovosti. Žig preprečuje, da bi se certificirani izdelki skozi različne serije spreminjali, razhajali med splošnimi certifikati in dejanskim stanjem.

100 odstotni latekst kocka blok

Priporočeni izdelki

Vzmetnica iz lateksa Koala Natur mebloJOGI iz naravnih materialov

mebloJOGI® Ležišče Koala Natur

Izdelek mebloJOGI® Ležišče Koala Natur je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Izjemno prilagodljivo ležišče z naravnim lateksom, ki nudi vrhunsko udobje in optimalno podporo hrbtenici. Preobleka z organskim bombažem pa je prijetna in nežna na dotik.
od 627,00 €
Lateks ležišče Jantar mebloJOGI iz 5 plasti naravnega lateksa in kokosa

mebloJOGI® Ležišče Jantar Natur

Izdelek mebloJOGI® Ležišče Jantar Natur je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Ležišče, ki nudi čvrst in udoben objem naravnih materialov. Lateks, kokos in organski bombaž zagotavljajo odlično ventilacijo in zračnost v ležišču, kar ohranja ležišče hladno in sveže.
od 697,00 €
Kakovostni jogi za košek Bambi Natur mebloJOGI

mebloJOGI® Baby koš Bambi Natur

Izdelek mebloJOGI® Baby koš Bambi Natur je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Po meri izdelano otroško ležišče za koš, sestavljeno iz izjemno zračnega lateksa z juto in kokosa, ki nudi otroku prijeten občutek sveže in naravne spalne površine. Obenem pa se ležišče koša izjemno prilagaja otrokovi hrbtenici.
317,00 €
Otroško ležišče Bambi Natur mebloJOGI

mebloJOGI® Ležišče Bambi Natur

Izdelek mebloJOGI® Ležišče Bambi Natur je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Otroško ležišče, sestavljeno iz izjemno kvalitetnih in naravnih materialov. Kokos in lateks z juto skrbita za zračno, elastično in čvrsto spalno površino.
od 217,00 €

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino