18 % POPUST s kodo FEBRUAR in AKCIJA VZGLAVNIK 1+1 GRATIS
Preverite ugodnosti!
deklica spi na božični večer
Spanje

Kako pomagati otrokom, da zaspijo na božični večer?

Za veliko staršev predstavlja božični večer pravi podvig, če otroci nočejo v posteljo. Pogosto so namreč zelo vznemirjeni zaradi prihoda Božička, zato se težko umirijo in zaspijo. Prav zato sta ta dan rutina in sproščenost še bolj pomembni.  

Poskrbite, da se boste z otroci na božični večer zabavali in se v sproščenem vzdušju odpravili spat, zjutraj pa se zbudili spočiti in pripravljeni na odvijanje daril.

Da bodo vaši otroci tudi na božični večer hitro zaspali,  sledite naslednjim napotkom:

  1. Držite se vsakodnevne rutine, saj je za otroke ta zelo pomembna, še posebej na tako vznemirljiv večer, kot je božični. Naj otroci
  2. Poskrbite, da bodo otroci čez dan dovolj aktivni in s tem bolj pripravljeni na večerni spanec. Kljub temu pa jih ne namerno preveč utrujati. Raje se osredotočajte na skupno zabavo in zadovoljstvo. Skupaj okrasite jelko in dom. Če se vaše domovanje že svetlika, pa lahko izdelate okraske ali spečete piškote.
  3. Če so otroci še majhni, ne preskočite popoldanskega počitka, saj bi v nasprotnem primeru lahko bili otroci zvečer bolj razdražljivi in bi tako težje zaspali.
  4. Z otrokom bodite čim več na dnevni svetlobi in na zraku, z njim se odpravite tudi na sprehod.
  5. Izognite se prevelikim odmerkom sladkorja v popoldanskem času in tudi prevelikim porcijam večerje.  Zaradi preveč sladkorja ali prevelikega obrok bodo otroci zvečer težje zaspali.
  6. Otroke dajte v posteljo dovolj zgodaj in pri tem ne preskočite večerne rutine. Odpravljanje v posteljo lahko olepšate z božično pižamo ter s presenečenjem za Božička.
  7. Če živite v glasni soseski, vam lahko beli šum pomaga pri uspavanju otroka.
  8. Naj otroci ne uporabljajo zaslonov vsaj 2 uri pred spanjem. Namesto tega raje skupaj odigrajte kakšno družabno igro ali pa preberite božično pravljico v postelji.
  9. Iskreno se pogovorite z njimi o tem, da so vznemirjeni. Potolažite jih, da je to normalno in skupaj ugotovite, kaj bi jim pomagalo, da se sprostijo in zaspijo.
  10. Poleg tega je zelo pomembno, da otroci spijo na kvalitetni in udobni otroški vzmetnici, ki jim bo nudila odlično podporo in udobje med ležanjem.

Oglejte si ponudbo otroških vzmetnic na naši spletni strani.

Za pomoč in svetovanje pri izbiri otroškega ležišča nas pokličite na 05 330 2222ali nam pišite na info@meblojogi.si.

Želimo vam mirne in naspane praznike.  

 

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino