-20% na vse vzmetnice in ležišča + BREZPLAČNA DOSTAVA*.
PREVERITE UGODNOSTI
Konec alergij z protialergijskimi ležišči
Zdravje

Alergije spomladi posegajo tudi v vaše spanje

Kako nad alergije?

Medtem ko se nekateri veselijo prihoda pomladi, pa jo nekateri pričakajo z nekoliko grenkim priokusom, saj je to čas za alergije. S pomladnim paketom dobimo zraven še cel nabor alergenov, ki marsikomu povzročajo vrsto nevšečnosti. Z vidika alergika imajo srečo tisti, ki lahko ob toplejšem pomladnem vetriču brezskrbno dihajo zrak zunaj na prostem, nabirajo šopke cvetlic in posedajo na cvetočih tratah. A pravimo, da za vsako bolezen rož’ca raste. Tako imate tudi alergiki kup odrešujočih priporočil, kako uspešno prebroditi to spomladansko nadlogo, da je življenje prijetnejše.

Katere alergije pridejo na plano spomladi?

Med glavne povzročitelje zdravstvenih težav štejemo cvetni prah, pršice in onesnažen zrak. Začenši s cvetenjem leske, jelše, breze, gabra, hrasta, bukve, se jim pozneje pridružijo še cvetoča kislica, trpotec in pravi kostanj. April je za alergike najbolj obremenjen mesec. Dnevna dinamika cvetnega prahu se v tem mesecu v večji količini pojavlja že zjutraj. Segrevanje zraka skozi dan dviga zrnca prahu, ob lepem vremenu in rahlem vetru je obremenitev zraka z alergenimi delci še višja.

Kaj povzročajo alergije človeku?

O alergiji govorimo, ko se vaš imunski sistem pretirano odziva na neko snov v okolici in se največkrat sproži v vaši koži ali sluznici dihal in prebavil. Težave z zdravjem se kažejo v obliki senenega nahoda, kašljanja, srbečice in izpuščajev po različnih delih telesa, itd. Skoraj najtežje se obolela oseba izogne stiku s pršicami, saj so prisotne povsod in skozi celo leto. V tem primeru je potrebno vse notranje prostore preoblikovati v alergiku prijazno domovanje.

Preverite izdelke mebloJOGI® proti alergijskim nevšečnostim.

Z alergijo se moramo spopasti tudi v spalnici 

alergije pršice

Vsak alergik je ob postavljeni diagnozi seznanjen, da je treba način življenja žal prilagoditi alergiji, da bi bil pri spopadanju z njo uspešen. Največ dela s preureditvijo doma čaka ljudi z alergijami na pršice, plesni in cvetni prah. Nujna je preobrazba spalnice, saj ljudje preživimo v njej tretjino življenja. Največje leglo pršic se nahaja ravno v vašem ležišču, vzglavniku in odeji.

Poudariti moramo, da je za blagodejno spanje alergikov menjava ležišča potrebna po 7-ih letih uporabe, menjava vzglavnika pa po 1 letu. 

Ali ste vedeli?

Vsako noč se v ležišču nabere okrog 1,5 g odmrle kože, v 7-ih letih to znaša skoraj 4 kg.

V 7-ih letih se v ležišču nabere do 10 milijonov pršic in do 7 litrov znoja.

V našem podjetju že dolgo zaznavamo, da se na nas obračate osebe s tovrstnimi težavami.

Glede na vaše potrebe po izdelkih z antialergijskimi značilnostmi smo razvili primerna ležišča in druge dodatke za spanje, da vaše zdravje niti med spanjem ne trpi. V ta namen naši izdelki vsebujejo specifične hipoalergijske in antibakterijske materiale. Piko na i za zdravo spanje alergika pa nudijo snemljive in pralne preobleke za jogi. Za alergika to pomeni še posebej lažje vzdrževanje, saj so pralne na 60 °C.

Hipoaleregijski izdelki vsebujejo materiale, katerih sestavine že po svoji naravi pri človeku ne povzročajo alergijskih reakcij.

Antibakterijska zaščita ima delce, ki so zasnovani kot antimikrobno sredstvo, to pomeni da preprečujejo ali zavirajo razrast bakterij.

Kakšne spalne pogoje potrebuje alergik?

Se ponoči prebujate zaradi kašljanja, kihanja, zamašenega nosu? Vse to so težave, ki so lahko posledica alergije na pršice. Pršice so majhni paraziti, ki živijo v naši postelji in motijo naš kakovosten spanec ter lahko povzročijo resne zdravstvene težave. Poleg ustrezno izbranega ležišča morate alergiki slediti še drugim zelo pomembnim priporočilom za zdravo in higiensko spalno okolje.

Kako se izogniti težavam?

 1. Če nimate ustreznega ležišča, čim prej zamenjajte staro ležišče z novim, ki ima antialergijske lastnosti in ima po možnosti snemljivo in pralno prevleko.
 2. Prevleko ležišča operite vsaj 1-krat letno.
 3. Obračajte ležišče dovolj pogosto, priporočamo 4-krat letno.
 4. Spalnico redno čistite in bodite pri tem temeljiti.
 5. Odstranite vse materiale iz blaga (npr. preproge, plišaste igrače), saj predstavljajo raj za pršice.
 6. Redno menjajte tudi posteljnino, odeje, vzglavnike, morebitne nadvložeke.
 7. Spalnico zračite zelo zgodaj zjutraj, pozno zvečer ali ob dežju, da zmanjšate prenos cvetnega prahu.
 8. Kvaliteto zraka v prostoru lahko izboljšate s prezračevalnimi napravami z zračnimi filtri, ki ujamejo vse fine delce v zraku.
 9. Še najslabša novica za ljubitelje živali utegne biti ta, da imajo prepovedan vstop v notranje prostore. S tem ko prinašajo cvetni prah in ujete pršice na svojih kožuhih, vam žal ne delajo usluge.

Med katerimi izdelki mebloJOGI lahko izbirate?

Antialergijske vzmetnice in ležišča

Vsi naši izdelki so opremljeni s kakovostnimi in zdravju varnimi materiali, nekatera so pa še posebej zasnovana v prid alergikom in jih toplo priporočamo:

 • Med vzmetnicami, še posebej primernimi za alergike, lahko izbirate med naslednjimi: NIRVANA, PERLA+, KOZMIK+ in PERFORM. Za ležišče brez vzmeti se lahko odločite za MONSUN.
 • Med otroškimi ležišči, ki bodo že vašemu malčku nudila antialergijske pogoje spanja, sta na razpolago SIMBA in TEDI.
 • V ponudbi imamo tudi posteljne nadvložke za alergike, PROTECTOR in LAVA.
 • Zraven ustreznega ležišča ne pozabite poskrbeti tudi za pravi vzglavnik, ki ima snemljivo in pralno preobleko pri 60 °C. Izbirate lahko med vzglavnikoma MOLLIA MEMORY in SPONGIA HR.

Zakaj si pri nadležni spomladanski alergiji ne bi pomagali, ko pa imamo danes, kot vidimo, toliko najrazličnejših rešitev. Najbolje si je postlati ugodno okolje, še preden se pojavijo simptomi.

Da bo spopadanje z alergijo čim manj stresno, razmislite o nabavi ustreznega ležišča. Hipoalergeno ležišče je primerno tudi za osebe, ki niso podvržene alergijam, saj ima med drugim še protibakterijske lastnosti.

Omejite raven stresa na račun alergij in poskrbite, da ne bodo motile vašega spanca.

Preverite naša ležišča in ostale izdelke, primerne za alergike.

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino