-15 % na izbrane vzmetnice + BREZPLAČNA DOSTAVA*!
PREVERITE UGODNOSTI
Navodila za uporabo in vzdrževanje vzmetnic
Nasveti

NAVODILA ZA UPORABO LEŽIŠČ, VZMETNIC in NADVLOŽKOV mebloJOGI®

Navodila za uporabo ležišč in vzmetnic

Da bi lahko uporabljali vaše ležišče, vzmetnico ali nadvložek pravilno ter da bi bila s tem življenjska doba izdelkov za spanje dolga, smo pripravili nekaj priporočil in navodil za pravilno uporabo ležišč in vzmetnic.

Kaj je primerna podlaga za ležišča?

OPOZORILO: Strogo odsvetujemo uporabo ležišča ali vzmetnice na neprimernih podlagah kot npr. ravnih ploščah (npr. iverne plošče), na letvenih dneh s širokimi razmiki med letvami (ne več kot 4 cm), kovinskih mrežah. Nepravilna podlaga ležišča ali vzmetnice privede do poškodbe izdelka in le-ti ne morejo biti predmet reklamacije.

Ležišča uporabljajte na letvastih podlagah, ki so enakih dimenzij kot vaše ležišče. Tako bo ležišču zagotovljena pravilna podpora ter ustrezna zračnost. Letvasta podlaga naj bo sestavljena iz letev med katerimi ni več kot 4 cm razmaka, saj bi v nasprotnem primeru lahko prišlo do zdrsa vzmeti ali poškodovanja jedra. Priporočamo vam, da uporabljate letvaste podlage mebloJOGI®. Primer: ustrezna podlaga za ležišče dolžine 200 cm je letveno dno z vsaj 28 prožnimi letvami.

Poleg ustreznih letvastih podlag, je druga opcija tudi uporaba vzmetene jogi postelje mebloJOGI® (boxspring postelja), ki zagotavlja optimalno oporo ležišču in telesu.

Izberite pravilno podlago za ležišče mebloJOGI®

Priporočamo vam, da se skrbno posvetite pravilni izbiri podlage za vaše ležišče, saj vam bo le pravilna podlaga nudila učinkovit in udoben spanec. Neustrezna podlaga ležišča je razlog za neupravičenost uveljavljanja morebitne reklamacije ležišča. Odsvetujemo uporabo kovinskih mrež, podlag s širokimi razmiki med letvami ali uporabo ravnih plošč.

Izdelki mebloJOGI® so namenjeni spanju in počitku v zaprtih prostorih ob normalnih klimatskih pogojih.

Izdelki niso primerni za uporabo v vlažnih prostorih, normalni klimatski pogoji za uporabo izdelkov so med 40 % in 60 % relativne vlage. Da bi si ustvarili kar se da primerno spalno okolje vam svetujemo, da spalnico in ležišče redno prezračujete, vendar izdelka ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Pomembno je, da čim bolj pogosto prezračite tudi ležišče brez posteljnine. Tako boste preprečili zadrževanje vlage v ležišču, nastajanje neprijetnih vonjav in plesni. Poskrbite tudi za zaščito ležišča ter preprečite zadrževanje in vpijanje tekočin na ležalni površini.

Izdelki zaradi svoje sestave niso primerni, da bi jih uporabljali kot sedežno pohištvo in na njih pogosto sedeli ali skakali.

Ležišča so namenjena uporabi v vodoravnem položaju, pokončna hramba ležišč lahko le-ta poškoduje in privede do sesedanja jedra.

Ležišča so namenjena ležanju, zato je pomembno, da v primeru sedenja nismo pozicionirani čisto na robu ležišča, ampak imamo težo pomaknjeno proti sredini ležišča.

Ležišča niso namenjena poskakovanju otrok zaradi možnosti poškodb jedra ležišča.

Večina ležišč je obojestranskih in jih lahko uporabljate na obeh straneh (razen vzmetnice mebloJOGI® Nirvana ter vzmetnic in ležišč iz linije mebloJOGI® Travel).

Nekatera ležišča imajo zimsko in letno stran oziroma dve različni strani udobja (tršo in mehkejšo).

Obračajte ležišče dovolj pogosto, priporočamo 4-krat letno.

Svetujemo vam, da ležišče čez leto obrnete 4-krat. Obrnite položaj ležišča glava-noge ter položaj ležišča okoli svoje osi, da se izmenično uporabljata obe ležalni ploskvi. Etikete z napisom mebloJOGI® na robu ležišča so zgolj dekorativne, zato jih pri obračanju, dvigovanju ali premikanju ležišča ne prijemajte, saj to lahko privede do poškodb izdelka.

Izberite primerno in kvalitetno posteljnino v izogib prevelikemu piljenju preobleke.

Izbor prave in kvalitetne posteljnine je zelo pomemben, saj posteljnina prihaja v direkten stik s kožo. Prav zato je še toliko pomembnejše, da je izdelana iz kvalitetnih materialov. Priporočamo vam, da izberete posteljnino iz zračnega materiala, ki pripomore k temu, da se med spanjem ne boste pregrevali ali potili. Poleg tega pa priporočamo, da je posteljnina gosto in gladko tkana, kar preprečuje drgnjenje preobleke in posledično manjše »muckanje« preobleke. Z izbiro prave in zračne posteljnine vam bo naša vzmetnica nudila kvaliteten in zdrav spanec.

Ležišča pakirana v roli

Nekatera ležišča so zaradi lažjega transporta pakirana v roli. Pri odpiranju bodite previdni in ne uporabljajte ostrih predmetov, da ne poškodujete preobleke.

Ležišče dobi svojo pravo obliko v nekaj urah po odstranitvi embalaže, vendar je potrebno počakati najmanj 12 ur, preden ga lahko popolnoma obremenite. Ko ležišče vzamete iz embalaže, ga več ne zavijajte in upogibajte. Pena ima svoj značilen vonj, zato je priporočeno, da izdelek pred uporabo dobro prezračite. Neprijeten vonj po nekaj dneh izgine.

Navodila za vzdrževanje ležišč, vzmetnic in nadvložkov

S pomočjo navodil za vzdrževanje ležišč in nadvložkov, boste izdelku zagotovili najboljšo nego ter mu s tem podaljšali življenjsko dobo.

Ležišča in nadvložki s snemljivo preobleko

Vsa naša ležišča in nadvložki s snemljivo preobleko imajo etiketo z navodili za vzdrževanje všito na notranji strani preobleke. Prosimo vas, da pred čiščenjem in pranjem natančno preverite specifikacije na etiketi za vzdrževanje. Nekatere preobleke so namreč pralne pri 40°C, druge pa pri 60°C.

Snemljive preobleke ležišč in nadvložkov so pralne v pralnem stroju s programom za občutljivo perilo. Prednost snemljivih pralnih preoblek je, da se z zadrgo lahko popolnoma ločijo na dva dela, spodnji in zgornji del, kar vam omogoča posamično pranje ter lažje in hitrejše sušenje. Pri sušenju preobleke ne izpostavljajte direktnemu soncu, sušenje v sušilnem stroju prav tako ni dovoljeno zaradi možnosti krčenja ter poslabšanja lastnosti materialov. Likanje preoblek prav tako ni dovoljeno zaradi možnosti poškodovanja površine.

Pralne preobleke in nadvložki so odlična rešitev za zagotavljanje večje higiene in za podaljševanje življenjske dobe ležišča. Priporočeno je, da preobleko ležišča ali nadvložka enkrat letno operete. Tako boste sebi in vašim bližnjim zagotovili bolj čisto in zdravo spalno klimo.

Ležišča s snemljivo in pralno preobleko z bombažno sintetičnim polnilom

Čistost izdelka lahko vzdržujete s pranjem pri 40 °C na programu za občutljive tkanine pri zmanjšani centrifugi. Priporočamo uporabo tekočih sredstev za pranje občutljivih tkanin, po možnosti ekoloških čistil. Pomembno je, da izdelek pred ponovno uporabo popolnoma in čim hitreje posušite na ravni podlagi. Odsvetovano je sušenje v sušilnem stroju in na soncu.
Opozorilo:
V bombažnem polnilu so naravna bombažna semena, ki lahko ob prvem pranju rahlo rjavo obarvajo preobleko. V kolikor se želite izogniti obarvanosti preobleke, priporočamo, da takoj po prvem pranju izdelek še pred sušenjem ponovno operete in s tem odstranite obarvanost.

Ležišča in nadvložki z nesnemljivo oziroma fiksno preobleko

Ležišča in nadvložki s nesnemljivo oziroma fiksno preobleko obrišite ali potapkajte z vlažno krpo in blagim čistilom. Poskrbite, da se površina ležišča pred postiljanjem dobro posuši. Preobleke niso primerne za likanje, zaradi možnosti poškodovanja površine. Globinsko čiščenje ni dovoljeno, saj lahko poškoduje in natrže preobleko. Globinsko čiščenje ne more doseči samega jedra ležišča, prah, pršice in umazanija iz višjih plasti ležišča namreč le povlečemo v zgornjo plast ležalne površine, kar pa poslabša spalno higieno.

Za vas smo pripravili odgovore na pogosto zastavljena vprašanja glede vzdrževanja ležišč in vzglavnikov.

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino