Slabo spanje na dopustu
Spanje

Slabo spanje na dopustu vam najpogosteje povzroča neudobna vzmetnica

Tisti, ki si lastite počitniške prikolice, avtodome ali plovila, vam ta transportna sredstva verjetno predstavljajo vaš drugi dom, v katerem preživite nemalo časa.
V tem mobilnem domu si prav gotovo želite spati vsaj toliko dobro kot v vaši domači postelji.

Namen dopusta je vsekakor, da si napolnite baterije in se dodobra spočijete. Verjetno nočete, da bi se vaše spanje prelevilo v nočno moro, namesto da bi vodilo v krepčilne dopustniške noči. Spanje je namreč ena pomembnejših sestavin enačbe, koliko boste uživali na dopustu in ali se boste nazaj vrnili prijetno spočiti.

Je slabo spanje na dopustu posledica nekakovostne vzmetnice?

V primerjavi z domačimi, že znanimi razmerami pri spanju, imate pri spanju v avtodomu in mobilni hišici precej drugačne okoliščine.

Dobra priprava na tovrsten tip dopustovanja usmerja vašo celostno kvaliteto bivanja na dopustu.

Za lažjo predstavo o ustreznosti vzmetnice si odgovorite na naslednja tri vprašanja.

1. Je vaša vzmetnica dovolj udobna za kvaliteten spanec? 

Med preverjanjem spalnih pogojev v vašem objektu v prvo vrsto sodi ugotovitev, ali je za vas trenutna vzmetnica dovolj udobna in, ali si predstavljate spati na njej več zaporednih dni.

Morda vam ne ustreza njena trdota ali način pritiska vzmetnice na telo. Na tej točki je bistvenega pomena, v katerem spalnem položaju najpogosteje spite in, ali se soočate s kakšnimi težavami pri spanju.

Večji poudarek na izbiro prave vzmetnice morate dati tisti, ki vas pestijo težave z bolečinami v vratno-ramenskem in hrbtnem delu.

2. Je vaša vzmetnica dovolj zračna?

Dobro morate tudi razmisliti, v kakšne vremenske razmere prihajate. Običajno se zgodi, da je v realnosti podnevi precej bolj vroče, kot ste predvidevali. Zvečer pa, ko se uležete v posteljo in se želite umiriti, pa vam to preprečuje segret prostor.

Vaše telo je še zjutraj pregreto in preznojeno, kar pa ni niti zdravo niti dobrodošlo. Zato ni samo pomembno, da vse upe za lažje spanje polagate v hladilno napravo, temveč da poskrbite, da bo vzmetnica neposredno hladilno delovala na vaše telo.

Preberite več o nasvetih za boljši spanec v poletnih mesecih.

3. Ali vstanete spočiti in ste čez dan energičnega razpoloženja?

Vprašajte se, ali vam spanje na trenutni vzmetnici v vozilu ali plovilu povzroča užitek ali problem.

Do problema pa pride, ko vam neugodno spanje pokvari ali vsaj delno poslabša dopust. Spanje je namreč ključen vir tega, koliko boste uživali na dopustu in ali se boste nazaj vrnili prijetno spočiti.

Če se to sprašujete, potem to že narekuje, da morate spremeniti nekatere spalne pogoje v vaši počitniški namestitvi.

Nihče ne izbere neprespanega in izčrpavajočega dopusta.

Vsak, ki ga je to doletelo, prav gotovo ne bi želel, da se ponovi. Mogoče imate številni izmed vas izkušnjo z neprespanimi nočmi v avtokampu, ko ste dejansko že komaj čakali, da se zleknete v svojo domačo posteljo.

Vam je poznano, ko zaradi spanja na neudobni vzmetnici nimate toliko energije in volje, da raziskujete počitniško destinacijo ali da bi se podali na športno aktivnost? Namesto da bi bili polno motivirani za pohajkovanje, žal slabše izkoristite vse dni oddiha in se po slabi noči lahko ves dan »vlečete« naokoli.

Inovativna linija Travel za boljšo spalno klimo tudi na dopustu.

Ker se tovrstnih težav s spanjem na dopustu v našem podjetju dobro zavedamo, smo našli inovativne rešitve za jogije, ki bodo botrovali dopustniškim razmeram. Drugačne klimatske in bivalne razmere zahtevajo, da vzmetnice v vašem sekundarnem domu potrebujejo določene specifike v materialih, da bolje dihajo in nudijo kvalitetno spalno udobje.

Preberite več o Travel liniji in kakšna naj bo vzmetnica za dopust.

Vzmetnica za dopust

Kakšna naj bo vzmetnica za dopust?

Preberite več

Priporočeni izdelki

travel F 24 mebloJOGI

mebloJOGI® Ležišče Travel F 24

Izdelek mebloJOGI® Ležišče Travel F 24 je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Dopustniško vrhunsko ležišče, ki preprečuje pregrevanje telesa zaradi izjemne zračnosti HR-pene in 3D zračne tekstilije.
247,00 €
travel S 625 mebloJOGI

mebloJOGI® Vzmetnica Travel S 625

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Travel S 625 je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Nizka in čvrsta dopustniška vzmetnica, odlikovana z izjemno zračnostjo naravnega lana, bombaža in minižepkastih vzmeti, ki preprečujejo pregrevanje telesa med spanjem. 
297,00 €
travel S 1000 800 410 popravljena 2

mebloJOGI® Vzmetnica Travel S 1000

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Travel S 1000 je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Dopustniška luksuzna vzmetnica z mikrovzmetmi in 3D zračno tekstilijo, ki nudi edinstveno udobje, podobno občutku lebdenja. Naravni lan in bombaž dajeta preobleki izjemno zračnost in svežino.
557,00 €

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino