GSMP - Genius Safe Motor Program
Šport

mebloJOGI® in GSMP - Genius Safe Motor Program

mebloJOGI® in GSMP – Genius Safe Motor Program

Kot že splošno znano, mebloJOGI® in šport gresta z roko v roki.

Gibanje in kakovostno spanje sta temelj vrednot podjetja. Sodelovanja s športnimi predstavniki predstavljajo obojestransko priložnost, saj poudarjajo vrednote zdravega načina življenja, katere kot podjetje zagovarjamo. Kot strokovnjaki na področju spanja, se veliko ukvarjamo s kakovostjo spanja, kar je zlasti pomembno za vrhunske športnike.

Zelo radi prispevamo tudi k razvoju mladih talentiranih športnikov, zato je nastala tudi povezava in sodelovanje med nami ter GSMP – Genius Safe Motor Program (Genialni varni gibalni program), katerega ustanovitelj je doktor kinezioloških znanosti, Samo Masleša. 

Dr. Samo Masleša, se kot strokovnjak za gibalno področje dobro zaveda, da je za doseganje visoke gibalne učinkovitost potrebno poskrbeti za optimalno regeneracijo po vadbi. Hitro in celostno sprejemanje ter obdelava informacij in končno izbira najustreznejše gibalne rešitve, zahteva dobro delujoč centralni živčni sistem. Nujna predpostavka, ki to omogoča, pa je kakovostno spanje, kot oblika učinkovitega in kakovostnega počitka.

gsmp - genius safe motor program

GSMP – Genius Safe Motor Program, je program, ki oblikuje smernice in nudi podporo za celosten razvoj mladih športnikov. Njegov namen je zmanjšati število poškodb, povečati svobodo gibanja ter razvijati ustvarjalnost pri reševanju gibalnih izzivov ter seveda dobro počutje.

gsmp - genius safe motor program
banner ozadje cta katalog

Kaj je GSMP program

Program, ki povezuje znanja kineziologije, sodobne nevroznanosti in pozitivne pedagogike je postal del izobraževanj na priznanih univerzah doma in v tujini. Samo Masleša svoj program uporablja na usposabljanjih strokovnih kadrov v športu ter tako omogoča nadgradnjo gibalne vsestranosti pri športnikih. Gre za mednarodni projekt, saj se je vest o GSMP programu razširila vse do odgovornih pri UEFI, Italijanski nogometni zvezi, Košarkarski zvezi Castilla la Mancha v Španiji ter v klubih iz Španije, Francije in Italije.

 

Pomen spanja

Spanje je ob hrani, pijači in gibanju osnovna človekova fiziološka potreba in ključna sestavina za ohranjanje dobre psihofizične pripravljenosti ter pozitivne življenjske naravnanosti. Pomembno vpliva tudi na mladostnikov celostni razvoj, boljše učenje in pomnjenje ter kreativnost. Študije so pokazale, da kakovostno spanje vpliva na naše razpoloženje, boljše pomnjenje, hitrejše učenje ter krepi kognitivne sposobnosti.  Omogoča nam bolj učinkovito soočanje s stresom, dolgoročno, pa je kakovosten spanec eden izmed poglavitnih preventivnih dejavnikov pri boleznih živčevja, kot je npr. Altzheimerjeva bolezen.

Ljudje spimo manj kot pred desetletji

V sodobni družbi, ki stremi k vedno večji učinkovitosti, se manj spanja in posledično daljšo delavno aktivnost zmotno prikazuje kot pomembni vrednoti. Medtem, ko kratkoročne motnje spanja nimajo vpliva na izgradnjo možganskih tkiv, ampak ”samo” na nekatere kognitivne funkcije, pa lahko dolgoročno pomanjkanje spanja povzroči motnje v razpoloženju, spominu, izgradnji možganskih tkiv in nastajanju novih možganskih celic. Spanje ima pomembno vlogo pri delovanju nevroendokrilnega sistema, presnovi glukoze ter metabolizmu.

Športniki so v primerjavi z gibalno manj aktivno populacijo izpostavljeni večjim fizičnim, pogosto pa tudi psihičnim naporom. Zato za regeneracijo ter ohranjanje visoke ravni motiviranosti, potrebujejo tudi bolj kakovosten spanec.

Vesli smo, da lahko s takšnimi projekti širimo novo kulturo spanja in njegovo pomembnost v vsakdanjem življenju.

 

Samo Masleša in Goran Dragič

“Za sodelovanje z mebloJOGI® sem se odločil, ko sem se vrnil s počitnic, kjer so uporabljali njihove vzmetnice. Zbujal sem se naspan, spočit in visoko motiviran. To me je spodbudilo, da sem obiskal njihovo spletno stran ter si prebral nekaj zanimivih člankov o učinkih spanja na dobro počutje. Kasneje sem prebral še kar nekaj strokovnih člankov na to temo. Ker vem, da lahko v športu dosežemo svoj maksimum samo, če smo dobro spočiti, so priporočila za kakovostno spanje postala tudi nepogrešljivi delček enačbe GSMP, ki jo predstavljam na svojih izobraževanjih.”

Dr. Samo Masleša

Samo Masleša

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino