-15 % na izbrane vzmetnice + BREZPLAČNA DOSTAVA*!
PREVERITE UGODNOSTI
websi nagrada
Novice

Websi nagrada - Digitalni presežki Slovenije 2023

S ponosom naznanjamo, da je naš projekt prenove mebloJOGI® spletne strani prejel WEBSI NAGRADO – 2. Websi nagrada v kategoriji “Tradicionalni trgovci”

17.10.2023

14. septembra je v Festivalni dvorani v Ljubljani potekalo največje tekmovanje za digitalne projekte v Sloveniji – WEBSI.

Na WEBSI tekmovanju so tokrat podelili 12. prestižnih nagrad za Digitalne presežke Slovenije 2023.

S ponosom naznanjamo, da je naš projekt prenove mebloJOGI® spletne strani prejel WEBSI NAGRADO – 2. Websi nagrada v kategoriji “Tradicionalni Trgovci”.

Na tekmovanje so le lahko prijavila tista dela, ki so bila izdelana, zasnovana, prenovljena ali so dosegla merljiv napredek v Sloveniji v času od 15. maja 2022 do 12. maja 2023. Na tekmovanju je bilo 28 različnih kategorij, naš projekt je bil prijavljen v kateorijo Tradicionalni Trgovci, to pomeni trgovci, ki imajo poleg fizičnih trgovin tudi spletno trgovino. Vsak projekt je bil 2-stopenjsko ocenjen, 50 % glasov je podelila strokovna žirija, 50 % pa poslovna žirija. Žirija tekmovanja za WEBSI nagrade je bila sestavljena iz več kot 100 članov, predstavljajo jo člani strokovne in poslovne žirije, predsednik žirij ter zunanji strokovnjaki s področja videoprodukcije za ocenjevanje del v kategoriji video. Ocenjevali so: vsebino, oblikovanje, strukturo in navigacijo, interaktivnost, funkcionalnosti, uporabniško izkušnjo ter učinkovitost v dosegnju ciljev.

Naša spletna trgovina je z 89,4 točkami (92,6 strokovne žirije ter 86,2 poslovne žirije) prejela 2. websi nagrado v kategoriji “Tradicionalni trgovci” ter tako za 1. nagrado zaostala le za pičle 4 točke. 

Več o samem tekmovanju si preberite tukaj.

Spodaj navajamo nekaj mnenj strokovne in poslovne žirije.

banner ozadje cta katalog

Simon Meglič, direktor, ePrvak d.o.o.

“Lepa, čista in pregledna stran. Pohvalno, da ima tudi čarovnik in vodiče za lažjo izbiro izdelkov ter koristne nasvete za spanje. Ima kar nekaj lepo animiranih elementov. Dobra in napredna navigacija.”

Barbara Podlogar, art direktorica, Pristop skupina d.o.o.

“Tehnično dovršena in vsebinsko bogata spletna trgovina. Uporabniku izčrpno ponuja podporo na vsakem koraku njegove nakupne poti. Uporabniška izkušnja nakupa je prijetna, nakup se lahko opravi res enostavno in hitro.”

Peter Prelc, strokovnjak za marketing, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z.

“Stran je dobro premišljena, predvsem mi je všeč umestitev pomoči uporabniku pri izbiri ustrezne vzmetnice in ležišča.”

Več o samem projektu

Bistvo projekta je bila prenova spletne strani v spletno trgovino mebloJOGI®. Cilj je bil uporabnikom ponuditi svež in jasen vizualni ter komunikacijski pristop. Hkrati smo želeli vzpostaviti nov, učinkovit spletni prodajni kanal, primerljiv s fizičnimi trgovinami. Glavni izziv pri doseganju cilja nakupa neposredo preko spletne trgovine je bil, kako prenesti kupčevo izkušnjo nakupa iz fizične trgovine na splet na zadovoljiv način, da bi kupec zaupal in izbral pravilno ležišče tudi brez preizkusa. To smo dosegli z interaktivnimi elementi in obogateno vsebino, z vsemi potrebnimi informacijami, vključno s pomožnimi orodji za uporabnika, kot so čarovnik za izbiro ležišča, video in pisni vodiči, konfigurator, primerjalnik, spletni katalog, blog ter spletni klepetalnik.

websi nagrada

S preobrazbo smo želeli preseči konkurente iz podobne industrije, ponuditi uporabnikom izobraževalno vsebino o spanju ter zagotoviti udobno in enostavno nakupovalno izkušnjo. To smo dosegli s strukturirano razporeditvijo besedila ter drugimi interaktivnimi elementi, ki bi navdušili uporabnika in se zgledovali po najsodobnejših trendih in praksah spletnega razvoja. Naše storitve klasične prodaje, predvsem pomoč kupcu pri izbiri, vrhunsko svetovanje na področju spanja in prijetno nakupno izkušnjo smo želeli prenesti tudi na splet, kjer lahko kupec v udobju svojega doma ali na poti začuti zračnost in svežino dobrega spanca.

 

websi nagrada

Stran odlikujejo kakovostna gradiva, ki niso pomembna le za pravo izbiro vzmetnice, ampak izobražujejo tudi na splošno o tem, kako doseči boljšo kakovost spanca. Namesto, da so umeščeni le v blog, so v skrčeni obliki umeščena po celotni strani. Posebej velja izpostaviti čarovnika za izbiro ležišča, vodiče, tako v pisni kot v video obliki, ki uporabniku pomagajo pri izbiri ležišča ali vzglavnika, primerjalnik izdelkov, konfigurator postelj ter spletni klepetalnik.  Te vsebine naj bi kolikor se da nadomestile prodajalca v fizični trgovini, ki je ključen pri pravilni izbiri.

websi nagrada

Izdelava spletne strani ni posebna le s funkcionalnega in oblikovnega vidika, temveč tudi produkcijskega. V zaledju trgovine stoji popolnoma personaliziran sistem, razvit po naših željah in potrebah. Vzpostavlja udoben in lahek nakupni proces, saj uporabnik prejme informacije na pravem mestu in v pravem trenutku, interaktivnost pa mu omogoči, da začuti produkte in materiale ter se tako suvereno odloči za zanj popolno ležišče, oz. sorodne produkte, povezane s kakovostnim spancem.

Pri projektu izdelave spletne trgovine smo sodelovali z marketinško agencijo Poin Out d.o.o. ter s produkcijsko ekipo Specto informacijske tehnologije d.o.o.

websi nagrada

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino