-16 % na IZBRANE VZMETNICE + BREZPLAČNA DOSTAVA
PREVERITE UGODNOSTI
Člani zasedbe kolesarskega kluba mebloJOGI® Pro-Concrete cycling team
Novice

Utrinki iz 2. Velike nagrade Nove Gorice in Vipavske doline

Partner dogodka: STO I I Feel SLovenia

24.3.2023

Včeraj 23.3.2023 je potekala 2. izvedba kolesarske dirke Velike nagrade Goriške in Vipavske doline. Gre za enodnevno dirko druge kategorije, ki šteje za evropski pokal. Po lanski premierni izvedbi je bila pred organizatorji nova naloga – ponoviti lanskoletno odlično izvedbo. Dirka je potekala v organizaciji kolesarskega kluba Nova Gorica (mebloJOGI cycling team), z največjo podporo podjetja mebloJOGI® in STO – I feel Slovenia, Kolesarske zveze Slovenije, Mestne občine Nova Gorica in ostalih, ki so pripomogli k izvedbi celotne dirke.

Za dirko je izkazalo zanimanje izjemno število kolesarskih ekip iz Evropskih in tudi ostalih držav. Organizatorji so imeli zahtevno nalogo, izbrati 29 ekip, kar je maksimalno število nastopajočih ekip na dirki, iz 50 prejetih prošenj. V prvi vrsti so povabili domače ekipe in tiste iz sosednjih držav. Zaradi želje po tem, da bi dirko postavili na kar najvišji nivo, so seveda povabili tudi najkvalitetnejše ekipe med prijavljenimi.

Sama trasa dirke je bila enaka lanski, na 153 km se je podalo 170 kolesarjev. Celotna dirka je potekala v hitrem ritmu, saj so imeli kolesarji povprečno hitrost 44 km/h. Po izjemno hitrem začetku, je sledil pobeg trojice med katerimi, je bil tudi kolesar domačega kluba mebloJOGI Pro-Concrete, Matija Gregor Černe, kar je izjemnega pomena za domače občinstvo. Svoje delo je Matija Gregor zaključil z zmago na letečih in gorskih ciljih. Najboljši kolesar iz kluba organizatorjev je dosegel 20. mesto, Roman Ermakov in 27. mesto, Matic Žumer.

Zmagovalec dirke je bil češki kolesar Adam Ťoupalík, iz kluba Elkov Kasper. Drugi je italijanski kolesar Filippo Fiorelli, iz kluba GreenProject Bardiani-CSF Faizanè. Tretje mesto tretji pa je zasedel kolesar Adria Mobil kluba, Tilen Finkšt.

Dirka je pomembna tudi za slovenski turizem, saj je organizatorjem cel teden uspelo zadržati celotno kolesarsko karavano na slovenskih tleh, saj le-ta poteka med dvema mednarodnima kolesarskima dirkama v Izoli in Novem mestu. To pomeni, da se do 300 ljudi, ki so nastanjeni po celotni Primorski in vse do Novega mesta poslužuje gostinskih in nastanitvenih obratov, kar je odlično za spodbujanje turizma.

Dirka predstavlja odlično priložnost za nastop slovenskih kolesarjev na domačih tleh, ter motivacijo mladim kolesarjem z željo po prihodnjem sodelovanju.

Rok Lozej, direktor Meblo INT in kolesar Matija Gregor Černe

Direktor podjetja Meblo INT, Rok Lozej

Včeraj je za brezhiben potek dirke skrbel organizacijski direktor Rok Lozej in na oder pospremil najboljše kolesarje dirke.

Podjetje MEBLO INT se z Rokom Lozejem na čelu, na različne načine zavzema za dobrobit lokalnega športnega okolja. Podjetje že vrsto let sponzorsko podpira delovanje kolesarskega kluba mebloJOGI® Pro-Concrete Cycling Team in s tem pripomore k razvoju mladih kolesarjev.

Kot glavni podpornik organizatorja mebloJOGI® Pro-Concrete Cycling Team smo izredno ponosni, da je kolesarska dirka na domačih tleh uspešno potekala, za kar se organizator iskreno zahvaljuje številnim sodelujočim, sponzorjem in vsem kolesarskim navdušencem, ki so navijali za vse kolesarje na dirki.

Posebna zahvala pa gre skoraj 200 prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi VN Goriške in Vipavske doline. Hvala vsem, ki so se odzvali na FB poziv, ekipi kolesarskega kluba Metliška črnina, staršem otrok iz mladinskega pogona Kolesarskega kluba Nova Gorica, gasilcem iz PGD Dornberk, prostovoljcem AMD Nova Gorica, članom ZŠAM ŽIRI, Javnemu zavodu za Šport Nova Gorica in Slovenski policiji. Iskrena hvala za vašo podporo slovenskemu kolesarstvu!

Preberite še izjave gostov na dirki o pomembnosti kolesarske dirke za širšo lokalno okolico.

Robert Jenko, športni direktor kolesarskega kluba mebloJOGI® Pro-Concrete Cycling Team

»Glede na to, da je skoraj 40.000 ljudi lani spremljalo dirko v živo, se tudi letos nadejamo, da se letos glas o destinaciji širil v tujino. Tako bosta Nova Gorica in Vipavska dolina postali še bolj prepoznavni destinaciji za kolesarski turizem.

Obenem pa je ta dirka velik korak za naš kolesarski klub, s pomočjo katere gradimo na prepoznavnosti in ugledu. Dirka nam je odprla vrata za sodelovanje na pomembnejših tekmovanjih.«

 

 

 

Robert Jenko, športni direktor kolesarskega kluba mebloJOGI® Pro-Concrete Cycling Team

Ana Bucik, mebloJOGI ambasadorka dobrega spanja ter vrhunska alpska smučarka

»Mislim, da je super, da potekajo razni športni dogodki v našem lokalnem okolju, lepo da se je kolesarska dirka ponovno vrnila v Novo Gorico in Vipavsko dolino. Tako za kolesarje, ki bodo sigurno uživali v lepi naravi ter za nas, ki bomo dirko spremljali. Takšni dogodki so sigurno zelo dobrodošli tako za razvoj športa, kot za razvoj turizma. Upam, da bo takšnih dogodkov čim več.«

 

 

 

Ana Bucik, mebloJOGI ambasadorka dobrega spanja ter vrhunska alpska smučarka

Erika Lojk, direktorica zavoda za turizem nova Gorica in Vipavska dolina

»Organizacija tovrstne dirke je za našo destinacijo zelo pomembna, pospešuje razvoj lokalnega turizma, ki je ključen v naši destinaciji in dejansko podpira naše aktivnosti, ki temeljijo na tem, da oglašujemo naš prostor, kot prostor, kjer se lahko kolesari 365 dni v letu. To, da je tudi lokalni organizator prepoznal, to priložnost, da lahko na tej lokaciji organizira tovrstno tekmovanje vsekakor daje potrditev, da tudi lokalno okolje sprejema našo ponudbo.«

 

 

 

 

Erika Lojk, direktorica zavoda za turizem nova Gorica in Vipavska dolina

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino