Ambasador Tadej Pogačar
Ambasadorji

TADEJ POGAČAR

Tadej Pogačar je nadobuden, vztrajen in pozitiven gorenjski fant, ki podira svetovne kolesarske rekorde.

23-letni Tadej iz rojstnega Klanca pri Komendi je zanimanje za šport pokazal že pri rosnih 10. letih, ko je odpeljal svojo prvo kolesarsko dirko pri Kranju. Kolesarjenje je začel trenirati v kolesarskem društvu Rog Ljubljana, že leta 2009 pa je dosegel prvo kolesarsko zmago na vzponu na Krvavec. Po srednji strojni izobrazbi se je vpisal na Fakulteto za športni management v Kranju. 

Oče o njem pravi, da je bil Tadej od nekdaj igriv in nasmejan otrok, ki je zrasel v pozitivnega in vztrajnega človeka. Tadeja neprestano tako pri tekmah kot nasploh v življenju vodi moto: »Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj!«, ki ga spremlja že od otroštva.

Da je izjemno talentiran, je že pri rosnih letih dokazal s pridobitvijo največjih naslovov v svetovnem kolesarskem merilu.

Začetek odlične kolesarske kariere je vsekakor pomenil podpis pogodbe s profesionalno ekipo UAE Team Emirates 2018. Že naslednje leto je postal najboljši mladi kolesar sezone na španski Vuelti in skupno osvojil 3. mesto. V isti sezoni je osvojil še dva pomembna spomenika, Dirko po Algarveju ter Dirko po Kaliforniji. 

Svetovno slavo pa je dosegel leta 2020, ko je postal prvi slovenski skupni zmagovalec Dirke po Franciji (Tour de France). Naslednje leto je uspeh ponovil in se v zgodovino zapisal kot najmlajši dvakratni zmagovalec Toura. 

Leto 2021 je bilo za Pogačarja izredno uspešno, saj je zmagal še na domači Dirki po Sloveniji, na Olimpijskih igrah v Tokiu pa je Sloveniji na cestni dirki prikolesaril še bronasto medaljo. Leta 2021 je zmagal tudi na dveh klasičnih spomenikih, Liège–Bastogne–Liège in Dirki po Lombardiji. Leto 2021 je po oceni Mednarodne kolesarske zveze (UCI) zaključil kot najboljši cestni kolesar na svetu. 

V letu 2022 nadaljuje z vrhunskimi športnimi rezultati, osvojil je zmago na Strade Bianche, prav tako tudi 1. mesto v skupnem seštevku na Dirki po Sloveniji, Dirki Tirreno-Adriatico in Dirki UAE.

Ambasador Tadej Pogačar
Ambasador Tadej Pogačar

Tadeja smo z veseljem v letu 2020 sprejeli med naše mebloJOGI® ambasadorje dobrega spanja.

Glede na meritve in v posvetu z našimi svetovalkami v ljubljanskem salonu mebloJOGI®, je bil Tadej najbolj navdušen nad vzmetnico mebloJOGI® Platinum. Po daljši preizkušnji spanja na njej, je Tadej povedal, da je njegov spanec krepčilen, po treningih pa se zbudi regeneriran in energično pripravljen na nov aktiven dan. Izjemno nas veseli in počaščeni smo, da Tadej zaupa v kvaliteto mebloJOGI® ter uporablja našo vzmetnico.

Vir: https://tadejpogacar.com/sl/about-me/ 

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino