16% POPUST na izbrane vzmetnice + DOSTAVA LE 9,99€.
PREVERITE UGODNOSTI
Svetovni dan ovsenih piškotov
Novice

Svetovni dan ovsenih piškotov

29.4.2020

Zakaj bi pekli piškote samo za Božič, 30. april je namreč svetovni dan ovsenih piškotov! Praznujmo ga s sveže pečenimi piškoti, idealnimi za zajtrk v postelji čez prvomajske praznike.

Kaj potrebujete?

200 g moke

250 g ovsenih kosmičev (navadnih)

1 čajno žličko cimeta

½ čajne žličke pecilnega praška

1 ščepec soli

200 g masla (pustite, da se omehča na sobni temperaturi)

200 g sladkorja

2 jajci

1 čajno žličko vanilje

150 g rozin (ali čokolade zdrobljene na male koščke)

100 g orehovih jedrc (zdrobljenih)

Pekač, 2 posodi za mešanje, električni mešalnik in peki papir.

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. Zmešajte suhe sestavine: moko, cimet, pecilni prašek in sol.
  3. Z mešalnikom kremno zmešajte maslo in sladkor v gladko maso.
  4. Primešajte jajci in vaniljo.
  5. Vmešajte še suhe sestavine, nato dodajte ovsene kosmiče in mešajte dokler ne nastane enotna masa.
  6. Dodajte še rozine in orehe, tako da so enakomerno razporejeni v masi.

Če je dobljeno testo preveč lepljivo, ga pustite počivati v hladilniku 30 min.

  1. Z žlico zajemite testo in oblikujte enakomerne kroglice (pribl. 40g), nato z roko sploščite in oblikujte na želeno debelino ter jih razporedite po pekaču na peki papir.
  2. Pecite 12-14 minut oziroma dokler ne postanejo rjavkasti.

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino