-16 % na IZBRANE VZMETNICE + BREZPLAČNA DOSTAVA
PREVERITE UGODNOSTI
Različne vrste žepkastih vzmeti
Nasveti

Žepkaste vzmeti in njihove prednosti

Žepkaste vzmeti in njihove prednosti

Žepkaste vzmeti so ena najbolj priljubljenih vrst vzmetenj, ki se uporabljajo pri izdelavi vzmetnic. Razlikujejo se glede na višino in debelino vzmeti. Za lažjo odločitev med različnimi vrstami žepkastih vzmeti, vam tukaj predstavljamo različne vrste vzmetenj, ki jih uporabljamo v naših mebloJOGI®  vzmetnicah ter njihove prednosti. Pri nas lahko najdete žepkasto in klasično vzmetene vzmetnice.

Leta 1962 je v našem podjetju stekla redna proizvodnja vzmetnic, z jedrom Bonnell. Leta 1995 pa je bil v podjetju izveden prehod iz klasičnega na žepkasto vzmetenje, ki se telesu točkovno prilagodi in omogoča hrbtenici naravno lego.

Žepkasta vzmetenja

Izjemna sposobnost točkovnega prilagajanja telesu je glavna lastnost žepkastega vzmetenja. Za žepkasto vzmetenje je značilno zagotavljanje optimalne podpore telesu ter istočasno izjemno spalno udobje. Zaradi edinstvene podpore po celotni dolžini in širini vzmetnice omogoča pravilno lego hrbtenice. Obenem pa se mišice sprostijo in pripravijo na počitek, kar omogoča mirnejši spanec z manj premikanja.

Kako delujejo žepkaste vzmeti?

Vsaka posamezna vzmet je vložena v tekstilno vrečko, le-te pa so prišite druga zraven druge, kljub temu pa vzmeti delujejo medsebojno neodvisno. Ker so vzmeti 7-krat ovite okoli svoje osi, jim to omogoča izredno prožnost in prilagodljivost. Samo obremenjene vzmeti se odzivajo na pritisk telesa, ostale pa medtem mirujejo.

Ena največjih prednosti žepkastih vzmeti je njihova sposobnost zmanjšanja prenosa gibanja. Vsaka vzmet je namreč ločena in zaprta v svoj tekstilni žepek, kar omogoča, da deluje neodvisno od sosednjih vzmeti. Zahvaljujoč tej lastnosti se gibi vašega partnerja, ne bodo neposredno prenesli na vaš del ležišča in obratno. Ta lastnost je še posebno koristna za pare, saj se tako zmanjšajo motnje med spanjem. Preobračanja partnerja v postelji ali vstajanje iz nje, vam tako ne bo povzročilo nepotrebnega prebujanja oz. slabšega spanca.

Vzmeti v žepkih se odzovejo že na najmanjšo spremembo v porazdelitvi teže po ležišču, obliko telesa in spalni položaj.

Vse prednosti žepkastega vzmetenja so še bolj izrazite pri conskih jedrih. Jedra so lahko 1-, 5- ali 7-conska. V 5-conskem jedru je razporeditev con naslednja: trše – mehkejše – trše – mehkejše – trše. Trdota con se razlikuje po debelini žice vzmeti – pri mehkejših vzmeteh je žica tanjša, pri trših vzmeteh pa debelejša.

PARTNERSKO LEZISCE 1

Do 30 % manj pregrevanja

Na vzmetnicah se kar do 30 % manj pregrevamo kot na ležiščih, saj zračne komore v žepkastih vzmeteh omogočajo optimalno kroženje zraka in odvajanje vlage. Vzmetnica je nedvomno optimalna izbira  za vse, ki se potite, vam je ponoči pogosto vroče in želite spati na suhi in zračni površini.

Mikrožepkasto jedro

Mikrožepkasto vzmeteno jedro z več kot 1000 mikrovzmeti na m2 omogoča maksimalno točkovno fleksibilnost po obliki telesa ter nudi edinstven občutek sproščenosti in udobja.

Kakšno je mikrožepkasto jedro?

Vsaka mikrovzmet ima veliko število navitij, kar občutno pripomore k fleksibilnosti in podpori vsem oblikam in težam telesa. Večje udobje in podpora pa pomenita več nemotenega in več kvalitetnega spanca. Mikrožepkaste vzmeti smo uporabili pri kreiranju luksuznega ležišča mebloJOGI® Nirvana in luksuznega dopustniškega ležišča mebloJOGI® Travel S 1000.

Minižepkasto jedro

Minižepkasto vzmeteno jedro nudi odlično podporo in točkovno prilagajanje telesu kljub nižji višini vzmeti. To jedro smo uporabili pri izdelavi vrhunske dopustniške vzmetnice Travel S 625.

Klasično vzmetenje

Klasično vzmetenje Bonnell je narejeno iz vzmeti, ki so med seboj povezane s spiralno žico. Navoj vzmeti je na vrhu in spodaj širši kot v sredini, oblika vzmeti pa je podobna peščeni uri.

Vzmetnica z jedrom Bonell se telesu prilagaja ploskovno, ne pa točkovno, ter ga navadno občutimo kot trše. Na pritisk telesa se odzivajo vse obremenjene vzmeti. Debelina žice, iz katere so narejene vzmeti, določa trdoto vzmetnice; če je žica debelejša, je vzmetnica trša, če je tanjša pa je mehkejša.

materiali v izdelkih

Preverite materiale v mebloJOGI® izdelkih za spanje

PREBERITE VEČ
PARTNERSKO LEZISCE

Naša posebnost – partnersko ležišče

Partnerska ležišča za zakonske postelje so ležišča širine 160, 180 ali 200 cm, v katerih sta različni trdoti jedra oziroma žepkaste vzmeti.

Namenjena so parom z zelo različno telesno težo. Ko enemu ustreza mehkejše in drugemu trše ležišče. Za partnersko ležišče se lahko odločite pri modelih vzmetnic Flower, Platinum, Woody, Dinamic, Kozmik+, Oaza in Perla+.

Vzmetnice z žepkastim vzmetenjem

mebloJOGI Woody vzmetnica za spanje brez pregrevanja

mebloJOGI® Vzmetnica Woody Balance

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Woody Balance je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Luksuzna vzmetnica s 7-conskim vzmetenim jedrom je zaradi dodanega bakra v lateksu učinkovita pri lajšanju gibalnih težav in pripomore k boljšemu prevajanju toplote.
od 727,00 €
mebloJOGI Platinum vzmetnica za sveže spanje
IZBRAL TADEJ POGAČAR

mebloJOGI® Vzmetnica Platinum Cool

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Platinum Cool je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Luksuzna vzmetnica s 7-conskim vzmetenim jedrom in perforiranim lateksom, oplemenitenim s hladilnimi gel zrnci, pričara občutek sproščujoče svežine za vaš spočit videz. 
od 727,00 €
mebloJOGI® Vzmetnica Nirvana

mebloJOGI® Vzmetnica Nirvana

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Nirvana je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Ekskluzivna vzmetnica najvišje kakovosti in izdelave, ki zaradi dvakrat vzmetenega jedra in izbranih materialov pričara občutek lebdenja in nudi edinstveno spalno udobje.
od 3.387,00 €
Vzmetnica mebloJOGI Oaza z jedrom iz žepkastega vzmetenja
AKCIJA -16 %

mebloJOGI® Vzmetnica Oaza

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Oaza je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Vrhunska vzmetnica, ki se ponaša s številnimi naravnimi materiali (lateks, juta in bombaž) in optimalnim prilagajanjem telesu, ter vam tako omogoča, da se v svojo Oazo potopite kar doma.
577,00 € od 484,68 €
Vzmetnica Perla mebloJOGI z žepkastimi vzmetmi
IZBRALA ANA BUCIK

mebloJOGI® Vzmetnica Perla+

Izdelek mebloJOGI® Vzmetnica Perla+ je bil dodan v primerjalnik.
Primerjalnik
Vrhunska vzmetnica s spominsko peno, ki se prilagodi individualnemu obrisu telesa in zmanjšuje pritisk ležišča na telo. Ustvarja občutek podoben spanju na oblaku in je posebej primerna za alergike.
od 597,00 €

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino