-15 % na izbrane vzmetnice + BREZPLAČNA DOSTAVA*!
PREVERITE UGODNOSTI
Jan Polanc na tekmi kolesarjenje
Ambasadorji

JAN POLANC

Jan je že zelo zgodaj v otroštvu postal velik ljubitelj kolesarstva

V Kranju rojeni kolesar Jan Polanc je s svojo nadarjenostjo in marljivostjo prišel do rezultatov že pri mladincih. Pika na i v mladinski kategoriji je bilo peto mesto na svetovnem prvenstvu.

Njegov oče Marko Polanc, prav tako uspešen kolesar in športni direktor, ga je namreč pogosto vozil s sabo na dirke. Dirkati je začel pri 12. letih in ob podpori staršev dosegal odlične veščine in znanje. Z očetom, ki je bil tudi njegov trener, sta ob Janovem prehodu v člansko kategorijo iz KK Kranj, prestopila v KD Rog iz Ljubljane.

Jan ni potreboval veliko časa in bil kmalu konkurenčen na najmočnejših članskih dirkah v regiji. Na dirki po Sloveniji je pri dvajsetih letih dosegel izjemno drugo mesto.

Jan Polanc na tekmi kolesarjenje
Jan Polanc zmaga ambasador mebloJOGI
Jan Polanc ambasador mebloJOGI

Polanc je dosegel veliko pomembnejših zmag v svoji športni karieri

Člansko kariero je začel v klubu Radenska leta 2011. Leta 2013 je prestopil v italijanski klub Lampre-Merida, od leta 2017 do maja 2023 pa je vozil za moštvo UAE Team Emirates. 

Na dirki po Friuliju je pokazal, da zna zmagovati in je vodilne v ekipi Lampre kaj hitro prepričal, da si zasluži mesto v ekipi najvišjega svetovnega ranga. Njegova borbenost in marljivost večkrat ostane neopažena, saj opravlja nesebično delo vrhunskega pomočnika največjim imenom tega športa, med njimi tudi Tadeju Pogačarju. A ko dobi priložnost jo zna tudi izkoristiti na najboljši možen način. 

Tako je leta 2013 v skupnem seštevku osvojil 2. mesto Dirke po Sloveniji. Leta 2015 je v peti etapi Dirke po Italiji dosegel etapno zmago, drugo za slovensko kolesarstvo na Giru. V letu 2022 je zmagal na kolesarski dirki za trofejo Laigueglia v italijanski Liguriji. Da je Jan izredno cenjen kolesar pove dejstvo, da je od svojega prihoda v World Tour član istega moštva, in to že deset let.

Jan, ki je ambasador vrhunske vzmetnice mebloJOGI® Woody, je le-to izbral na osnovi senzorja za merjenje in določitev pravilne izbire vzmetnice ter seveda lastnih občutkov. Tako za Jana kot za vse vrhunske športnike sta dober spanec in regeneracija nujno potrebna, da lahko športnik dosega zastavljene športne cilje in boljšo energijsko pripravljenost nasploh v njegovem vsakdanu.

Vrhunski slovenski kolesar, Jan Polanc, je zaradi zdravstvenih težav, maja 2023 naznanil, da žal zaključuje svojo uspešno kariero. Prepričani smo, da je bila odločitev zelo težka, a verjamemo, da se je pravilno odločil. V takšnih trenutkih je pomembno poslušati svoje telo in zdravje postaviti na prvo mesto.

Želimo mu veliko dobrega na novi poti, kamorkoli ga le ta popelje. Verjamemo, da bo s svojim talentom, strastjo in poštenim pristopom dosegal velike uspehe tudi izven dirkalnih stez.

Viri

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino